Otromba tréfa Újbudán: egymást vádolják rasszizmussal

A Pa-Dö-Dő együttes tagjainak testsúlya és Molnár Ferenc Caramel bőrszíne volt ostromba tréfálkozás tárgya Újbudán. Molnár Gyula szocialista polgármester és a Fidesz egymást vádolja: mindegyik szerint a másik volt rasszista és kirekesztő.

A XI. kerületi képviselőtestület a legutóbbi ülésén éppen költségvetési kérdéseket tárgyalt, amikor szólásra emelkedett Schneller Domonkos (Fidesz), kifogásolva, hogy a városrész nagyrendezvényekre és sztárgázsikra költ 42 millió forintot, miközben a pénzt jobb célokra is lehetne költeni, például az iskolák tetőjavítására. Schneller lapunknak azt mondta: a Pa-Dö-Dőt és Caramelt ő említette, mint a rendezvények résztvevőit, akik sztárgázsit kapnak a kerületi rendezvényeken.

Molnár Gyula erre azzal riposztozott: felkéri munkatársait, olyan rendezvényeket szervezzenek ezek után, amelyekre nem elhízott és cigány művészeket hívnak meg. A Magyar Hírlap mai számában megjelentek szerint a lap forrásai állítják, hogy a baloldalról és az alpolgármesterek közül is többen nevettek Molnár "poénján".

A XI. kerületi polgármesteri hivatal lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint Molnár Gyula visszautasítja a Magyar Hírlapban megjelent vádakat. Mint írják, valójában éppen a polgármester óvta képviselőtársát a félreérthető megfogalmazásoktól, és arra hívta fel a figyelmét, hogy példálózó megfogalmazása rasszista, kirekesztő megjegyzésként is értelmezhető. A közlemény szerint ezzel magyarázható, hogy "a hírt továbbadó képviselőt megcsalta az emlékezet".

Schneller Domonkos lapunknak úgy reagált: a polgármester "otromba tréfáját" - bárkit megkülönböztetni testtömegindexe vagy bőrszíne alapján - rögvest annak elhangzása után visszautasította. A fideszes képviselő szerint Molnár Gyula nem rasszista, de a mai viszonyok közepette megengedhetetlen kijelentésre ragadtatta magát. Schneller elismerte: nem ezen otromba kijelentés a kerület legnagyobb gondja, sokkal inkább az az idén várható, 1,9 milliárd forintos vagyonfelélés, amely miatt éppen szóba hozta a sztárgázsik ügyét a testületi ülésen.

Az újbudai önkormányzat egyébként azt ígéri: pénteken a hivatalos honlapjukra is felteszik az ominózus képviselőtestületi ülés anyagát.

Nem ez az első eset, hogy Molnár Gyulának keresetlen kifejezések miatt kell magyarázkodnia: tavaly tavasszal a You Tube videómegosztóra is felkerült az a felvétel, amelyen a polgármester "f.szkalapnak" tituálta Lakos Imre alpolgármestert, amiért nem ért vissza időben a testületi ülésre.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.