Az OTP és a Mol a Bajnai-alapítvány támogatói között

Nyilvánosságra hozta a Haza és Haladás Alapítvány a 2011-es és 2012-es gazdálkodási adatait – írja az Átlátszó kiszivárogtató portál.

Amerikai támogatók és magánszemélyek mellett a hazai nagyvállalatok is több tízmillió forintos támogatást nyújtottak Bajnai Gordonéknak – derül ki a Haza és Haladás Alapítvány most nyilvánosságra hozott Átláthatósági politikájából. Az Átlátszó.hu által ismertetett dokumentum szerint 2011-ben 10-10 millió forinttal támogatta az alapítványt az OTP Bank Nyrt. és a Mol Nyrt. Ugyanebben az évben több mint 209 ezer eurónyi támogatást kapott a szervezet az amerikai Center for American Progress (CAP) progresszív politikai kutatóintézettől. További adományok érkeztek Bojár Gábortól (3 millió forint), Szigetvári Viktortól (2 millió forint) és magától Bajnai Gordontól is (4,25 millió forint). A kiadások között találjuk a Tárkinak fizetett 6,48 millió forintot, de alig marad le tőle a Budapest Intézet (6 millió forint).

2012-ben már az OTP és a Mol is megemelte a támogatást: előbbi 30 millió forintot, utóbbi 15 millió forintot adományozott az alapítványnak, a CAP-től pedig 228.771 dollár érkezett. A legmagasabb kiadás a Magyar Pedagógiai Társasághoz köthető, 7,45 millió forinttal, őket követi a kfib.hu Közhasznú Nonprofit Kft. (Költségvetési Felelősségi Intézet), összesen 5,25 millió forinttal, valamint a Kopint-Tárki 5 millió forinttal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.