Ötöslottó: hova tűntek a játékosok?

A korábbi halmozódási időszakokhoz viszonyítva jelentősen visszaesett az Ötöslottó népszerűsége – állítja a penzcentrum.hu. A Szerencsejáték Zrt. szerint nincs gond.

A korábbi halmozódási időszakokhoz viszonyítva visszaesett az Ötöslottó népszerűsége az elmúlt hónapokban; legalábbis ez derül ki az értékesítési statisztikákból, írja a penzcentrum.hu. A játékszervező szerint nincs nagy gond, a visszaesést az időszaki sajátosságokban látják. Az Ötöslottó az utóbbi hetekben hasonlóan teljesített, mint más halmozódós időszakban. Két héttel ezelőtt ugyan volt egy visszaesés, ami többek között a többnapos ünnepnek köszönhető, illetve annak, hogy hónap végén többnyire visszaesik a vásárlókedv - tájékoztatta penzcentrum-hu-t a Szerencsejáték Zrt.

Az értékesített alapjátékok darabszámát összesítő statisztikák ugyanakkor mást mutatnak. Mi okozhatja a visszaesést? A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a halmozódások esetében folyamatosan emelkedik az ingerküszöb, és egyre magasabb az a jackpot, ami lázba hozza a játékosokat. Jellemzően egymilliárd felett nő a játékos kedv, de lassan tolódik ez a határ felfelé. A jelenlegi halmozódás is 1 milliárdnál jár. A szervezők szerint emellett az is közrejátszhatott a visszaesésben, hogy az elmúlt hónapban kevesebbet hirdettek a médiában, mert a halmozódás eddig még nem volt magas. Sőt, a vásárlási kedvet még az időjárás is befolyásolja (ha pl. esik az eső, kevesebben mennek be a lottózóba - ezt mutatják a társaság elemzései is).

Nem szabad megfeledkeznünk róla, hogy nemrég indult el Magyarországon az Eurojackpot, ami valamelyest elszívhatta a korábbi Ötöslottó-játékosokat. A Szerencsejáték Zrt. meglátása szerint viszont az Eurojackpot hatása hosszabb távon látszik, az elmúlt néhány hét tapasztalatai alapján nem lehet még következtetéseket levonni, hiszen számos más tényező is befolyásolta a forgalmat.Annyi biztos, a társaság közlése szerint az Eurojackpot tagországok közül az SzZrt. forgalmi részarányát tekintve az első 10 társaság között van. Arról viszont a zrt. nem adott tájékoztatást, milyen jutalék illeti meg a társaságot az értékesített szelvények után. Átfogó képet a régi és új játékok értékesítéséről (népszerűségéről), valamint a bevételek alakulásáról tehát csak az év végi statisztikák publikálása után kaphatunk.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.