Ötmillióért tréningezték az agrártárca munkatársait

Több, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium által kötött szerződést adatait tette közzé a kabinet. Ebből kiderül, hogy vörösiszap-kármentesítésre például négymilliárdot költöttek, de kötöttek megállapodást tanácsadásra és tárgyalástechnikai tréningekre is, természetesen sokmillióért.

Nyolc olyan vállalkozási és megbízási szerződés adatait tette közzé a kormányzat, amelyet a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium kötött az elmúlt hónapokban. Ebből kiderül, hogy két céggel szerződtek a vörösiszap-katasztrófa kármentesítésére: az Oviber Kft.-vel hetvennyolcmillió forintért, a Mecsekérc Zrt.-vel pedig több mint négymilliárd forint összegben.

Az FVM emellett két tizenegymilliós megállapodást is aláírt a Villám 94 Vagyonvédelmi és Szolgáltató Kft-vel, egy-egy ingatlan portaszolgálatának és őrzés-védelmének ellátására ebben az évben.

Tanácsadásra is költ az agrártárca, „közbeszerzési tanácsadói és jogi tanácsadói tevékenységre” közel harmincmilliót fordítanak, erre egy Provital Zrt. nevű céggel kötöttek megállapodást. A szerződés ez év végéig szól.

De, a dokumentumok között találunk egy másik szerződést is. Az FVM több mint ötmillió forintért szerződött az Inter-ex Centrum Kft.-vel, hogy „EU-s idegen nyelvű tárgyalástechnikai tréningeket” tartson a szaktárca munkatársainak. A szerződés időtartama március elejétől április végéig szólt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.