Öt órát beszélt Bajnai a parlamentben

A Bajnai-kormány megalakulásának egyéves évfordulójáig több mint félszáz kormányülést tartott; a kormányfő egy éve is aktívnak bizonyult - ezt derül ki parlamenti felszólalásai, vidéki és külföldi útjai számaiból, amelyekről a Miniszterelnöki Hivatal adott tájékoztatást.

Bajnai Gordon miniszterelnök 2009. április 14-én tette le hivatali esküjét azt követően, hogy az Országgyűlés megszavazta a bizalmatlansági indítványt, amellyel a parlamenti többség leváltotta Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt. A Bajnai-kormány elmúlt egy évében összesen 54 ülést tartott, ebből csupán 5 tanácskozáson nem vett részt a miniszterelnök.

2009-ben három együttes - magyar-horvát, magyar-osztrák, magyar-szlovén - kormányülés is volt.
A kormány mérlegéhez hozzátartozik, hogy a kabinet megalakulásától összesen 381 kormányrendeletet, illetve 270 nyilvános kormányhatározatot hozott.

Bajnai Gordon 71 alkalommal szólalt fel az Országgyűlésben, összesen nagyjából 5 órát beszélt. Leghosszabb, 43 perces felszólalása a kormánya válságkezelő tevékenységét értékelő, parlamenti évadzáró, 2010. február 22-i beszéde volt. A miniszterelnök napirend előtt nyolcszor kért szót, és ugyanennyi alkalommal reagált napirend előtti felszólalásokra, hozzászólásokra.

Bajnai Gordon az elmúlt egy év alatt miniszterelnökként számos alkalommal vett részt hivatalos vidéki programon, több mint ötven településre jutott el. Külföldön 30-szor járt, ebből 2009-ben összesen 22 alkalommal, idén pedig összesen 8-szor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.