Öt hónapra növelné a munkanélküli-segélyt az MSZP

Mesterházy a szocialisták foglalkoztatási programjáról: 'Minden családban legyen valaki, akinek biztos munkahelye van, és tisztességes bért kap'.

Az MSZP foglalkoztatáspolitikai programjának célja, hogy minden családban legyen valaki, akinek biztos munkahelye van, és tisztességes bért kap – közölte Mesterházy Attila a dokumentumot ismertető konferencián pénteken, Budapesten.

A pártelnök kifejtette: programjuk szerint a minimálbér és a garantált bérminimum vásárlóereje nem csökkenhet, azonban a foglalkoztatás költségei sem emelkedhetnek elviselhetetlenül.

Az MSZP ígéretet tesz a munka törvénykönyvének megváltoztatására, valamint – ha kormányra jut – öt hónapra emelné az álláskeresési támogatás folyósításának időtartamát.

Mesterházy Attila arról is beszélt, hogy a közmunkát átmeneti, válság idején szükséges foglalkoztatási formának tartják, de úgy vélik, annak értékteremtőnek kell lennie, segítenie kell a visszatérést a munkaerőpiacra, és biztosítania kell a megélhetést, amihez 47 ezer forint nem elég.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.