Öt forint egy építési telek Bihartordán

Mindössze öt forintba kerül egy belterületi, közművesített, önkormányzati ingatlan Bihartordán. A vásárlóknak vállalniuk kell, hogy legalább öt évig a településen fognak lakni.

Öt forintért árulnak 200 négyszögöles önkormányzati tulajdonú, közművesített, belterületi ingatlanokat a Hajdú-Bihar megyei Bihartordán. Az akcióról Módos Imre polgármester érdeklődésünkre elmondta: a lehetőséget eredetileg a tavalyi vörösiszap-katasztrófa károsultjainak hírdették meg 2010 októberében, de mostanra kiterjesztették mindazokra, akik vállalják, hogy a vásárlástól számított három éven belül beépítik az ingatlanokat, s legalább öt évig Bihartordán élnek.

Az önkormányzat az öt forintos telekakció keretében mintegy húsz telket kínál eladásra, jelentkezők már vannak, de szerződést még senkivel sem kötöttek. Az alig ezerlelkes, lassan elöregedő községben olyan fiatalok beköltözésére is számítanak, akik városban dolgoznak ugyan, de falusi környezetben szeretnének építkezni. Vonzó lehet a jelentkezők számára, hogy Bihartordától Debrecen és Nagyvárad 40-40 kilométerre van, de nincs messze a fürdőjéről elhíresült Hajdúszoboszló sem.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.