Ösztöndíjjal csábítanák a tűzoltó pályára a romákat

Tűzoltó szakképzésben részt vevő roma fiatalok számára indít ösztöndíjprogramot az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság (OKF) - közölte kedden a honlapján a katasztrófavédelem.

Az OKF a tervek szerint tizenöt, a pályázati kritériumoknak megfelelő, hátrányos helyzetű fiatalnak nyújt támogatást az esélyegyenlőség biztosítása érdekében.

A tájékoztatás szerint a katasztrófavédelem az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a roma fiatalok minél szélesebb köre ismerje meg a hivatásos állományba történő felvétel módját és menetét. Ezért az Országos Roma Önkormányzattal és a megyei roma önkormányzatokkal együttműködve kívánja felkelteni a roma fiatalok érdeklődését a katasztrófavédelmi pálya iránt, illetve arra kívánják ösztönözni őket, hogy az új rendszerű, úgynevezett moduláris tűzoltó szakképzést válasszák.

A projekt keretében a főigazgatóság a Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégiában meghatározottak alapján, harmadik alkalommal hirdeti meg a tűzoltó szakképzésben részt vevő roma fiatalok támogatását célzó pályázatát - közölte a katasztrófavédelem.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.