Oszlopokat rugdosott ki a garázda fideszes

Elkeseredett a Fidesz sümegi elnöke, a Veszprém megyei közgyűlés tagja, mert nem került be a helyi képviselő-testületbe, és frissen átadott szegélyzáró oszlopokat rugdosott a nemzeti ünnepen.

Garázdaság megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás a Fidesz sümegi elnöke, a Veszprém megyei közgyűlés tagja, Végh László ellen – értesült a Népszabadság. A rongálás ügyében elrendelt nyomozást viszont megszüntette a rendőrség. Végh László az előző önkormányzati ciklusban a Fidesz által vezetett sümegi önkormányzat alpolgármestere volt. Legutóbb azonban még a testületbe sem választották be. A helyi hírek szerint Végh nehezen viselte a kudarcot, s ennek többször is tanújelét adta.

Valószínűleg az indulat és az elkeseredés torkollott rongálásba tavaly október 23-án éjszaka, amikor az aznap ünnepélyesen átadott Fő utca három szegélyzáró oszlopát kirúgta. Legalábbis a rendőrség az eljárás során – tudomásunk szerint szemtanúk vallomása alapján – azt állapította meg, hogy ő volt a tettes.

A feljelentést Rátosi Ferenc, Sümeg polgármestere tette, mégpedig ismeretlen tettes ellen.

– Nagyon megdöbbentem, amikor kiderült, hogy egy fideszes vezető, ráadásul a megyei közgyűlés tagja volt az, aki a nemzeti ünnepen megrongálja azt a létesítményt, amelyet örömmel vett át a város – mondta érdeklődésünkre a sümegi polgármester. Hozzátette: azt még csak elnézte volna, hogy valaki ittasan vagy dühödten egyszer ilyen cselekedetre vetemedik, de mivel ez másnap is megtörtént, a rendőrséghez fordult. (A másnapi eset elkövetőjét a rendőrség nem tudta azonosítani – a szerk.) Akkor még sejtelme sem volt róla, hogy ki lehet az elkövető.

Rátosi Ferenc megjegyezte: csak arra tud gondolni, a volt alpolgármesternek az nem tetszett, hogy az ő idejében megpályázott felújítást már egy másik önkormányzat adhatta át.

– Az ünnepségen külön megemlítettem az előző testület ez irányú érdemeit – tette hozzá a polgármester, aki szerint nem vet jó fényt a gyanúsított pártjára sem, hogy ilyen ember képviseli őket.

Szerdán többször is kerestük Végh Lászlót, de nem tudtuk elérni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.