Összevertek egy környezetvédelmi aktivistát Szikszón

Otthon törtek rá ismeretlenek, összeverték és iratokat vittek el a lakásból. Pénzhez, értékekhez nem nyúltak.

Otthonában bántalmazták a környezetvédelmi aktivistát Szikszón: a hatvanhárom éves K. Zoltán súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, állapota kórházi ellátást igényel – tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. A hatósági helyszíni szemle eddigi megállapításai szerint az elkövetők kutattak az ingatlanban, azonban értékek – készpénz, ingóságok – nem tűntek el. A sértett elmondása alapján különféle iratokat vittek el a tettesek.

Az Encsi Rendőrkapitányság nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást, s szakértőik szerint kizárható, hogy a bűncselekmény elkövetésének módja beleillene az idősek sérelmére elkövetett támadások profiljába.

Kerestük tegnap a megvert aktivistát, de gyógykezelése miatt nem tudtuk elérni. Információink szerint munkájából adódóan korábban is többször érték már atrocitások, néhány évvel ezelőtt a háza ablakán is belőttek, s volt, hogy autóját kromofággal locsolták le. A Szikszói Környezet- és Természetvédelmi Egyesület több esetben tett feljelentést természetkárosítás miatt, például azért, mert a borsodi város melletti lezárt szeméttelepen nagy mennyiségű folyékony, zsiradékszerű ipari mellékterméket ürítettek ki ismeretlenek, veszélyeztetve a vízbázist.

A  férfi az Észak–Magyarország című lap internetes portáljának a mostani támadás előzményeiről elmondta: a helyi környezetvédelmi egyesülethez – amelynek alapító tagja – hétfő este bejelentés érkezett, miszerint a sportpályánál vegyszerrel szennyezték a szennyvízcsatornát. Kiment a helyszínre, de nem talált semmi érdemlegeset. Hazament, tévézett, elaludt, majd arra riadt, hogy valakik vannak a lakásában. Többre nem emlékszik, mert ezután megütötték és elvesztette az eszméletét. K. Zoltán  súlyos, nem életveszélyes koponyatöréseit és fejsérülését orvosai szerint valamilyen nehéz tárgy okozta. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.