Összeverte élettársát a fideszes honatya?

Súlyos arcsérülésekkel fekszik a kecskeméti kórházban Balogh József fideszes országgyűlési képviselő, Fülöpháza polgármesterének az élettársa. Az asszony vallomása szerint párja ittasan, többször ököllel arcul ütötte. A nyomozást áttették a Központi Nyomozó Főügyészségre. Balogh áll a vizsgálat elébe, és ha kell, lemond a mentelmi jogáról.

Vasárnap reggel a fülöpházi körzeti orvos hívott mentőt, miután nem tudott mit kezdeni S. Terézia helyi lakos súlyos arcsérüléseivel. Az asszonyt a kecskeméti izsáki úti kórház fül-orr-gégészet és szájsebészetére szállították. S. Teréziát néhány alkalommal már ellátták ilyen jellegű sérülésekkel, és volt egy komoly orrcsonttörése is korábban. Ezekről azt vallotta, hogy leesett a létráról, illetve, elesett az udvaron. Most vasárnap azonban – az orvosi jegyzőkönyv szerint – azt mondta a sérüléseivel kapcsolatban, hogy hajnalban az élettársa, ittas állapotban, ököllel többször arcon ütötte. Mivel nyolc napon túl gyógyuló sérülésről van szó, a kórház hivatalból értesítette a rendőrséget, akik haladéktalanul megkezdték az eljárást. Lefolytatniuk azonban nem sikerült, mert S. Terézia élettársa Balogh József, fideszes országgyűlési képviselő, a Bács-Kiskun megye 1-es számú választókerület (Kecskemét-Kunszentmiklós) elnöke, Fülöpháza polgármestere. Mivel egyértelművé vált, hogy mentelmi joggal rendelkező személlyel van dolguk, az iratokat megküldték az eljárás lefolytatására hivatott Központi Nyomozó Főügyészségre.

Balogh József tudósítónknak nem kívánt az ügyről nyilatkozni, annyit mondott, áll a vizsgálat elébe, és ha kell, lemond a mentelmi jogáról.

Megtudtuk: Balogh képviselő szombaton a nevelt fiának az esküvőjén volt Solton, majd miután hazatértek élettársával fülöpházi otthonukba, akkor fajult tettlegességig a vita közöttük. Balogh vasárnap reggel a Helyi Termék Ünnepen vett részt a településen, ahol együtt szerepelt Till Atillával, a TV2 műsorvezetőjével, valamint Kocsis Tiborral, aki 2011-ben megnyerte az X-Faktor döntőjét. Ez idő alatt látogatta meg fia az édesanyját, és látván a sérüléseit, hívta ki a körzeti orvost. Balogh első házassága is hasonló konfliktusok miatt végződött válással. (Balogh az Indexnek azt mondta: hajnali 4-5 körül értek haza az esküvőről. Az még megvan neki, hogy befeküdt az ágyba, élettársa pedig bevitte neki a telefont. Innentől semmire nem emlékszik,  szerinte az is megtörténhetett, hogy a nő átesett a földön fekvő vak komondoron.)

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivő ügyésze tudósítónknak azt mondta: a Kecskeméti Városi Rendőrkapitányság hétfőn délelőtt juttatta el hozzájuk az ügy iratait, amely egy elrendelt nyomozás volt súlyos testi sértés bűntettében. Hozzátette: az ügyészség részéről megkezdték az iratok tanulmányozását, de ennél többet jelenleg még nem tud mondani.

Balogh József ügyére felkapták a fejüket a térség fideszes politikusai is, mert már borítékolják, hogy Baloghot az eljárás miatt nem fogja elindítani a párt a jövő évi országgyűlési választásokon, annál is inkább, mivel Balogh megnagyobbodott választókörzete immáron Kecskemét egyik felét is érinti. Helyére felmerült Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti alpolgármesternek a neve, aki néhány hete lett országgyűlési képviselő Matolcsy György listás helyén, valamint Horváth Zsolt honatya, egészségügyi miniszteri biztosé, aki szintén kecskeméti.

Balogh József

Fülöpháza polgármestere
Negyedik ciklusa óta országgyűlési képviselő
1989. októberben lépett be a Független Kisgazdapártba
2002 óta a Fidesz színeiben politizál
2007. január 7-én létrehozta a Magyarországi Tanyákon Élők Egyesületét.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.