Összefogtak egy mentősért

Kiskunhalasi kisvállalkozók adománygyűjtést indítottak egy balesetet szenvedő, s emiatt a megélhetését elvesztő mentős javára. Az adakozók nem először teszik ezt, tudtuk meg a baon.hu cikkéből.
Múlt év szeptemberében, otthona közelében szenvedett súlyos sérüléssel járó balesetet egy kiskunhalasi mentősofőr. Egy autós ütötte el a motorral közlekedő mentőst, aki térdsérülései miatt nem tud visszatérni szakmájába. Halasi kisvállalkozók most az ő megsegítésére indítottak jótékonysági gyűjtést. Műtétek sorát végeztek el a sofőrön, akin nemrégiben egy azonnali beavatkozást igénylő lábműtétet kellett végrehajtani. A baleset vizsgálata még mindig folyamatban van, a biztosító nem fizetett, a feleség fizetéséből élnek. A helyzetet súlyosbította, hogy a sofőrnél időközben cukorbetegség alakult ki, és egyre többet kell költeniük méregdrága gyógyszerekre is.

– Nem tudok a balesetről többet, de ez nem is fontos. Baj van és kész, mi pedig megpróbálunk segíteni – mondta el Dobos János, aki barátaival együtt már több gyűjtést szervezett bajba jutott családoknak. Korábban kilenc hasonló akciót szerveztek, és 2013 óta minden karácsonykor több családnak tudtak segíteni. – A karácsonyi gyűjtéseinken kívül évente kétszer tudunk indítani hasonló akciókat. Általában tartós élelmiszereket, a gyerekeknek játékokat gyűjtünk. Egyetlen kitételünk van: italozó embereket nem támogatunk! – tette hozzá Dobos János, aki elmondta, hogy a mostani felhívásukat követően, Bogdán József családja már másoktól is kapott adományokat. Volt, aki személyesen vitt vitaminokat, akadt benzinkutas, aki nem fogadott el pénzt a tankolásért, amikor az újabb kecskeméti kórházi útra indultak.

Hogy mi vezérel egy 35 éves, feleségével együtt két gyermeket nevelő, társasházi lakás ötödik emeletén élő kisvállalkozót arra, hogy segítsen másokon, erre a kérdésre is választ kaptunk Dobos Jánostól: „Nem vagyok gazdag, de tudom, milyen szegénynek lenni.”

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.