Maradhat az Összefogás: elutasították Szepessy Zsolt beadványát

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) érdemi vizsgálat nélkül elutasította Szepessy Zsoltnak, az Összefogás Párt elnökének az Összefogás név használatával kapcsolatos beadványát szombaton.

Szepessy Zsolt azt indítványozva, hogy a baloldali pártokat választási csalás miatt zárja ki az áprilisi országgyűlési választásból az NVB, amiért az Összefogás nevének – mint beadványában írta - "csalárd használatával" megtévesztik a választókat.

Az Összefogás Párt elnöke azt is kérte, hogy emiatt hosszabbítsák meg két héttel a jelöltállításhoz szükséges aláírások gyűjtésére rendelkezésére álló időt.

Az NVB szombati ülésén érdemi vizsgálat nélkül elutasította a beadványt, mivel abban Szepessy Zsolt nem jelölte meg, véleménye szerint mely jogszabályt sértették meg a baloldali pártok.

A döntés után Szepessy Zsolt az MTI-nek azt mondta, jogorvoslattal él az NVB döntése ellen és újra benyújtja a kifogást, ezúttal azonban megjelöli, hogy a választás tisztaságának megóvása, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvének megsértésére alapítja kérelmét.

A pártelnök sérelmezte, hogy a bizottság nem hallgatta meg mint beadványozót, és felháborítónak nevezte, hogy a bizottság – mint fogalmazott - "jogászkodott" és nem járt el hivatalból a névhasználat ügyében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.