Összeállt az MSZP zalai listája

Önkormányzati tapasztalattal rendelkező jelölteket sorakoztatott fel 15 fős megyei önkormányzati listájára az MSZP zalai szervezete. Az első öt helyre is olyan politikusokat választották, akik Zalában mind az öt országgyűlési képviselői körzetet képviselhetik.

Önkormányzati tapasztalattal rendelkező jelölteket sorakoztatott fel 15 fős megyei önkormányzati listájára az MSZP zalai szervezete - közölte a listavezető Góra Balázs hétfőn, zalaegerszegi sajtótájékoztatón.

Az eddig 40 fős megyei testület 15 fősre változott, tagjai sorába a szocialisták reményei szerint legalább öt jelöltjük jut be. Ezért az első öt helyre is olyan politikusokat választották, akik Zalában mind az öt országgyűlési képviselői körzetet képviselhetik.

A listán Góra Balázst Lelkó Tamás nagykanizsai vállalkozó követi, a harmadik helyen a keszthelyi Veér Miklós megyegyűlési képviselő áll, majd Kollár Gyula lenti polgármesterjelölt és Szabó Balázs zalaszentgróti vállalkozó, volt megyegyűlési képviselő következik.

A sorban a 15. helyet kapta Baracskai József, a párt megyei elnöke, országgyűlési képviselő. Ő a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Fidesz hallgatása miatt semmit nem tudni arról, valójában milyen szerepe lesz a települési és megyei önkormányzatoknak, amelyek egyedüli ellensúlyt jelenthetnek a kormányzati politikával szemben. Ezért is szeretnék megakadályozni a kormánypárt "totális hatalmát" - tette hozzá.

Major Gábor, a párt zalaegerszegi polgármesterjelöltje azt mondta: a szocialistáknak ez az utolsó lehetőségük, hogy felnyissák az emberek szemét, mert a helyhatósági választások után három évig csend lesz, nem lesznek újabb választások. Szerinte a szavazóknak látniuk kell, hogy a koncentrált hatalomalakítás felé tart az ország, a médiatörvénnyel is egyre kevesebb szabad információ áramolhat az emberekhez, így pedig "lassan egyenlőségjelet lehet tenni a Rákosi- és az Orbán-korszak közé" - fogalmazott.

Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy Zala településein, különösképpen városaiban hány jelöltet indít a párt, Baracskai József elmondta: a kistelepüléseken az emberek nem szeretik a pártjelölteket, ott sokkal fontosabb a jelölt hiteles személye, ezért ezek esetében nem állítanak közvetlen jelölteket. Együttműködésre törekszenek és támogatnak is több polgármester- és képviselőjelöltet - tette hozzá.

Góra Balázs kifejtette: a tíz zalai város közül Zalaegerszegen Major Gábor, Nagykanizsán Károlyi Attila, Keszthelyen Mohácsi József, Zalaszentgróton Baracskai József, Lentiben Kollár Gyula a biztos polgármesterjelöltjük, Letenyén pedig a függetlenként induló Rada Tamást támogatják a szocialisták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.