Őrző-védők vigyáznak a megfenyegetett rajkai szlovák családra

Ingyenesen ajánlotta fel szolgálatait egy magyar őrző-védő szolgálat egy rajkai szlovák családnak, mert a határ menti településen még a hét elején a forgalomlassításban részt vevő "magyar szélsőségesek megfenyegették".

A Rajkán élő Igor Heriban a szlovák liberális lap csütörtöki közlése szerint az előző éjszakát már a magyar őrző-védő cél oltalma alatt töltötte, ugyanis a kuruc.info című magyar honlap egyik szerzője megfenyegette őt, azt állítva, hogy Heriban a kocsija ablakából hétfőn a magyar tüntetők felé köpött.

"Ez nem igaz, csak kitalálták" - mondta a lapnak a megfenyegetett szlovák férfi, akinek a magyar honlapon még a pontos lakcíme is olvasható és felvételek is láthatók a házáról és a gépkocsijáról. "Nem magamat féltem, hanem a családomat" - mondta a lapnak. A SME úgy tudja, hogy a szlovák férfi - miután értesült a kuruc.info közléséről - a mosonmagyaróvári rendőrséghez fordult, ahol azzal vették fel a panaszát, hogy ügyével foglalkozni fognak.

Mint a lap írja, a szlovák férfi megfenyegetésének hátterében többféle ok is állhat, mert hogy ingatlanügynökként rajkai házakat ad el szlovákoknak, amiből milliomos lett, és egyetlen szót sem tud magyarul. A SME szerint lehet, hogy a köpködés vádját azok akarják a nyakába varrni, akik szerint "kiárusítja Magyarországot", ahol állítólag valamiféle szlovák egylet magalakításával is próbálkozik.

A pozsonyi lap szerint Rajkán már 800 szlovák él, akik közül a rajka.eu című portálon már több mint százan mondtak véleményt, hogy milyen érzéseik vannak a magyarországi történésekkel kapcsolatosan. A 105 ember közül 32 azt írta, hogy fél, 26 válaszadót a kialakult helyzet nem zavar, 22 nem tud választ adni, 21 pedig már megbánta, hogy Rajkán telepedett le. "Én azonban nem bánom, hogy ideköltöztem, és sosem térnék vissza Szlovákiába, mert reményeim szerint jobb idők is jönnek" - mondta a Rajkán élő Igor Heriban a SME-nek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.