Orvost! Nézze meg, hová, kihez fordulhat az ünnepek alatt

A mentők, a kórházak karácsonykor is folyamatosan működnek, a gyógyszertárak ügyeletet tartanak. A gyermekellátást pedig okostelefon alkalmazás is segíti.

A betegellátás az ünnepek alatt is zavartalan – derül ki a szaktárca közleményéből. Mint írták: a mentők a karácsonyi ünnepek alatt is teljes készenlétben állnak, Magyarország 252 mentőállomásán egyszerre ezerötszáz - mentőápolók, gépkocsi-vezetők, mentőtisztek, mentőorvos, mentésirányító - lesz szolgálatban.

Az eddigi tapasztalatok alapján karácsonykor a mentők a fővárosban napi ötszázszor, míg országszerte közel kétezer esethez vonulnak ki. Gyakori az ünnepi készülődéssel összefüggő háztartási sérülések, elletve a figyelmetlenül és óvatlanul közlekedők okozta balesetek.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában működtetett intézményekben, kórházakban a betegellátás az ünnepi időszakban is folyamatos és zökkenőmentes lesz.

Mérgezés gyanúja esetén érdemes a 24 órában működő Egészségügyi Toxikológiai Szolgálatot fölhívni. A szolgálat a 06 80 20 11 99 ingyenes, zöld számon érhető el, ahol a várható tünetekről, elsősegélyről és az orvosi ellátás szükségességéről adnak felvilágosítást.

A Gyermek SOS oldalon elég három kattintás és már tudjuk is, az adott panasszal pontosan hová, melyik rendelőbe kell vinnünk a gyereket.

Vigyázat, négy egybefüggő munkaszüneti nap követi egymást, ezért fontos, hogy mindenki időben gondoskodjon a gyógyszereiről. A krónikus betegnek (például a magas vérnyomással, cukorbetegséggel, asztmával élőknek) legyen elegendő tartalékuk, de nem árt beszerezni láz- és fájdalomcsillapítót, görcsoldót, emésztéssegítő készítményeket sem.

A gyógyszertárak ügyeleti rend szerint tartnak nyitva.

December 24-én a patikák rövidített, szombati nyitvatartással fogadják a vásárlókat. December 25-én és 26-án az ünnepnapnak megfelelő ügyeleti, illetve készenléti szolgálatot látnak el. December 27-én pedig a vasárnapnak megfelelő ügyeleti, illetve készenléti rend van érvényben.

Az ügyeletes gyógyszertárak listája ide kattintva érhető el.

A készenléti ellátást garantáló patikák listáját pedig itt található.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.