Orvosok kérnek kegyelmet Gerébnek Ádertől

Hétszáz magyar orvos és egészségügyi dolgozó kéri a leendő köztársasági elnöktől Geréb Ágnes kegyelmi kérelmének támogatását – írja a Magyar Nemzet.

Többek között szülész-nőgyógyászok, gyermekorvosok, belgyógyászok, szülésznők kérik a leendő államfőt, hogy adjon helyt Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász, szülésznő, bába és pszichológus korábban benyújtott kegyelmi kérelmének – írja a lap. A kérelmezők levelükben, amelyet hamarosan eljuttatnak a leendő köztársasági elnöknek, azt írják, hogy Geréb Ágnes kezei között nem halt meg olyan gyermek, aki kórházban kétséget kizáróan megmenthető lett volna.

Emlékeztetnek, hogy Geréb Ágnes munkássága jelentős léptékű változásokat hozott a hazai szülészeti ellátásban. Nevéhez fűződik az apás szülések meghonosítása, és ő indította el a ma már szinte minden fejlett országban elterjedt otthonszülést. Ennek szemlélete pedig a levél szerint jelentősen befolyásolta a hazai szülészetek gyakorlatát is.

Hozzáteszik, hogy Geréb Ágnes tevékenységét a büntetőeljárásban csak magyarországi kórházi szülészetben jártas szakértői vélemények alapján vizsgálták és ítélték meg, a hazai kórházi gyakorlat azonban sok tekintetben nem felel meg az orvostudomány jelenlegi eredményeinek. Az otthonszülésben járatos hazai és külföldi szakértők véleményét nem vették figyelembe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.