Orvoshivatal dönt a mozgáskorlátozottak parkolási igazolványáról

A jövőben a háziorvosok nem adhatnak ki igazolást a parkolási igazolványhoz, az a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal illetékes orvosi bizottságának feladata lesz.

Az idei első fél évben 393 esetben rendeltek el nyomozást mozgáskorlátozott személyeknek kiadott parkolási igazolványokkal való visszaélés miatt - írja a hétfői Magyar Nemzet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság adatait idézve a lap beszámol arról, hogy 340 esetben közokirat-hamisítás, 50 alkalommal okirattal történő visszaélés, három esetben pedig lopás miatt indítottak nyomozást.

Az év első hat hónapjában 214 nyomozás zárult le, ebből kilenc bírósági eljárás megindításával. További 193 esetben a nyomozók vádemelési javaslattal zárták le az ügyet.

Szakály József, a Mozgáskorlátozottak Egyesületei Országos Szövetségének irodavezetője azt nyilatkozta, hogy a jövőben a háziorvosok nem adhatnak ki igazolást a parkolási igazolványhoz, az várhatóan a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal illetékes orvosi bizottságának feladata lesz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.