Hoffmann Rózsa ajándéka minden érettségizőnek

Örökké emlékezetes, rendkívüli ajándékkal kedveskedik a kormány az érettségiző diákoknak: mindegyikük megkapja az új alaptörvény díszkiadását. A meglepetéshez Hoffmann Rózsa államtitkár lelkesítő levelet mellékelt.

Örökké emlékezetes, rendkívüli ajándékkal kedveskedik a kormány az érettségiző diákoknak: mindegyikük megkapja az új alaptörvény díszkiadását. A meglepetéshez Hoffmann Rózsa államtitkár lelkesítő levelet mellékelt.

„Magyarország Kormánya érettségitek alkalmából ünnepélyes gesztussal szeretne jelképesen a nemzet felnőtt tagjaivá avatni benneteket, ezért mindegyikőtök megkapja Magyarország Alaptörvényének erre az alkalomra szánt díszkiadását” – írta levelében Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára.

Az egyik budapesti gimnázium pedagógusa (akinek nevét saját érdekében inkább nem hozzuk nyilvánosságra) elmondta, hogy a május 23-ai keltezésű államtitkári levél a kötetekkel együtt a napokban futott be iskolájába. Megjegyezte: az első fideszes kormányzat idején ugyanez az évfolyam részesült „Orbán Viktor kétkötetes énekeskönyvéből”. (Az ezredfordulón kiadott Millenniumi Olvasókönyvről van szó, amelyet a „keresztény magyar állam ezredik és a kereszténység kétezredik” évfordulóján – a miniszterelnök üzenetével ellátva – az általános iskolák valamennyi elsős tanulója megkapott.)

Felhívtunk egy másik fővárosi középiskolát: oda is megérkezett az oktatási államtitkár küldeménye. (Az oktatási államtitkárságtól megkérdeztük, hogy hány példányban, mekkora költséggel adták ki a kötetet. Az államtitkárság szerint erről a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium tud tájékoztatást adni. Amint megjön a minisztérium válasza, közzétesszük.) 

Hoffmann Rózsa amúgy azt kívánja az érettségizőknek, hogy az alaptörvény „kísérjen benneteket kristálytiszta gondolataival, szavaival és szellemiségével! Bátorítson a hazához való hűségre akkor is, ha nem könnyű itt élni, és nagy a csábítás, hogy anyagi javakért, akadálymentes karrierért elhagyjátok! Lapozzátok örömmel, amikor büszkék lehettek rá, hogy magyarok vagytok! Találjanak szívetekben és értelmetekben visszhangra a szabadságot és tiszta állampolgári erkölcsöt hordozó mondatai!”

Némelyik iskolában vonakodnak attól, hogy az érettségizők kezébe adják a kormányzati propagandát. Kérdésünkre az egyik pedagógus közölte: „Mi egészen biztosan nem fogjuk szétosztani. Lerakjuk az egész csomagot valamelyik sarokba, vegyen belőle, akinek tetszik.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.