Örül a vizsgálatnak a BM?

A Belügyminisztérium mindenben segíti a Szabó Máté ombudsman által a közfoglalkoztatás területén indított átfogó vizsgálatot - mondta Samu Attila miniszteri főtanácsadó vasárnap az MTI-nek.

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala az MTI-hez eljuttatott közleményében arról tájékoztatott, hogy Szabó Máté ombudsman átfogó vizsgálatot indított az ügyben, és munkatársai helyszíni szemléken illetve a közfoglalkoztatottak panaszai nyomán rajzolják meg a helyzetképet. Nem múlhat pusztán az önkormányzatok jóindulatán a közfoglalkoztatottak alapjogainak tiszteletben tartása, azt a jogszabályoknak kell szavatolniuk, a hatóságoknak pedig ellenőrizniük - mutat rá a közlemény.

Samu Attila erre reagálva úgy fogalmazott, hogy a tárca üdvözli az ombudsmani vizsgálatot, mert ezt - egyebek között - alkalmasnak tartják a közfoglalkoztatás körüli tévhitek eloszlatására.

A vizsgálat nem váratlan a tárca számára, hiszen a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási helyettes államtitkára, Papp Károly Szabó Máté meghívására korábban már tartott egy előadást a Munka Méltósága Projekt keretében - közölte Samu Attila. A helyettes államtitkár emellett hivatalában fogadta az ombudsman munkatársát - tette hozzá.

A tárca, illetve azon belül a közfoglalkoztatási helyettes államtitkárság minden módon segíti a vizsgálatot - hangsúlyozta a főtanácsadó. Ennek során a hozzájuk beérkezett jelzések mellett - igény szerint - a saját belső ellenőrzésük tapasztalatait is a biztos rendelkezésére bocsátják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.