Oroszlány: megszüntették a nyomozást

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség elutasította Oroszlány polgármesterének panaszát, aki azt kifogásolta, hogy az általa különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettéről tett feljelentés nyomán indult eljárást a rendőrség megszüntette.

Az elutasításról rendelkező határozat ellen további jogorvoslatnak nincs helye - tette hozzá Miskolci Ivett, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Takács Károly (Fidesz-KDNP) oroszlányi polgármester feljelentése nyomán 2011 júliusában rendelt el nyomozást az önkormányzat előző 12 évi gazdálkodásával kapcsolatban. Egy hónappal később Papp Péter alpolgármester további vagyoni károkozás ügyében tett feljelentést. Az ügyeket egyesítették, majd egyéves nyomozás után a rendőrség az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntette.

A feljelentések alapját egy könyvvizsgálói vizsgálat képezte, amely félmilliárd forintos veszteséget tárt fel a szocialista városvezetőség idejéből.

Az átvilágítás ugyanakkor azt is megállapította, hogy a város eszközállománya 2,1 milliárdról 10,4 milliárd forintra nőtt, az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. üzemi eredményei pedig a piaci 8-12 százalék helyett 9-18 százalékosak voltak.

A könyvvizsgálói jelentés elmarasztaló megállapításait a település korábbi vezetői akkor azonnal cáfolták. Székely Antal volt alpolgármester, az MSZP helyi elnöke azt mondta, hogy ha a jelentést egy Fidesz által irányított településről írták volna, akkor most "sikersztoriként lobogtatnák" a megállapításait.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.