Örömlányok, drog, választások, fenyegetések

Futnak a pénzük után azok az alvilági körök, melyek szombathelyi közéleti szereplőknek kábítószert és prostituáltakat szállítottak, cserébe pedig építőipari kivitelezéseket és kaszinók koncessziós jogát kérték – állította Czeglédy Csaba, az MSZP városi elnöke a vasi megyeszékhely polgármesteri hivatala előtt.

Napra pontosan egy évvel ezelőtt ugyanitt jelentette be Czeglédy, hogy a hozzájuk eljuttatott videofelvételen valaki egy hajón kábítószert fogyaszt. Ebben az emberben Szombathely egyik Fideszes alpolgármesterét vélték felfedezni. A feljelentés nyomán  a Nemzeti Nyomozó Iroda által felkért vegyész szakértő kokaint mutatott ki a hajón. A hatóság azonban felfüggesztette az eljárását, mert „az elkövető kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható." Az indoklás szerint  a beszerzett adatokból nem bizonyítható, hogy L. Viktor alpolgármester kapcsolatba került-e a kábítószerrel, hogy róla készült-e a felvétel.

Czeglédy Csaba időközben újabb információkhoz jutott. Állítása szerint  szombathelyi közéleti szereplőknek egy füredi hajóra prostituáltakat is szállított a vasi alvilág. Azt is tudni véli, hogy melyik intézmény vezetője fuvarozta a lányokat Szombathelyről a Balatonra.

A feljelentés első évfordulóján a szocialista politikus bemutatta a Nemzeti Nyomozó Iroda felfüggesztő határozatának az indoklását indoklását, melyben a következő mondat is szerepel:  „Az ügyben szombathelyi önkormányzati képviselők kerültek  összefüggésbe kábítószer fogyasztásával."

Czeglédy a rendelkezésére álló újabb hangfelvételek egyikének a részletét  torzítva le is játszotta. Ebben arról van szó, hogy Czeglédy informátorát szerinte megfenyegették: „...ott is beszéltünk, ott azt mondta, hogy 3 perc alatt, ha diktafont, telefont vittem, elvágják a torkomat." Később elhangzik a felvétele: „... Most elmondta M., hogy focipályát, elmondta, hogy ha-ha... nagyon sok pénz jön a városba..."

Czeglédy Csaba lapunknak arról is beszélt: helyi alvilági körök a drogért és az örömlányokért cserébe kaszinók koncessziós jogát, s főleg a helyi stadionépítéshez kapcsolódó építőipari kivitelezési munkálatokat kértek. Most azonban futnak a pénzük után, mert a hírbe hozott Fideszesek egy részét a párt visszavonta, nem is indítja képviselőként. Az alvilági körök attól tartanak, hogy ezért ők már nem tudják tovább viszonozni a nekik nyújtott illegális szolgáltatásokat, hangoztatta Czeglédy.

A szocialista politikus azt állította:  bizonyítékok is a tanuk  igazolják, hogy az ügyben érintettek közül legalább egy személy indul a Fidesz színeiben a választásokon.

Czeglédy a sajtótájékoztatón felszólította Puskás Tivadar polgármestert, álljon a nyilvánosság elé, ismertesse valódi indokát annak, hogy két alpolgármesterét és a Fidesz frakcióvezetőjét miért nem indítják újra. Tudnak-e a Fidesz egyes tagjai és az alvilág kapcsolatáról, s ennek milyen további következményei lehetnek.

A fejlemények függvényében a felvételek újabb részleteit is nyilvánosságras hozhatják, noha óvni akarják mergfenyegetett informátoraikat, hangoztatta Czeglédy Csaba.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.