Örökre bezárja jegypénztárait a BKK

A jövő év elejére mind a háromszáz jegyértékesítő automatát üzembe helyezi a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), amivel kiváltja az árusítóhelyeket. A Napi Gazdaság szerint az ott foglalkoztatott több mint kétszáz alkalmazott nem kerül utcára, a társaság más területen ad nekik munkát.
Máthé Zoltán / MTI

A BKK-nak hat ügyfélcentruma és ügyfélpontja van, ahol 47-en dolgoznak. 51 helyszínen 74 pénztári ablak működik, ahol összesen 226-an dolgoznak. Itt meg lehet venni a BKK teljes palettájának jegyeit és bérleteit. A BKK eddigi tapasztalatai szerint többen még mindig inkább a sorban állást választják az új automaták használata helyett.

A BKK első lépésként azt szeretné, ha a vásárlások legalább felét az automatákon intéznék, bár az új készülékek alkalmasak lesznek a pénztárak teljes kapacitásának átvételére is.

Az új automaták telepítésével, kicsit később pedig az elektronikus jegyrendszer kiépítésével jelentősen átalakul a BKK jegy- és bérletértékesítési technikája. Az elektronikus jegyrendszer kiépítésével az utazási kártyákat az interneten vagy a telefonos ügyfélszolgálat segítségével is fel lehet majd tölteni.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.