Örökösödési vita miatt lövöldöztek Felcsúton

A Györgyi Viktor felcsúti szélerőmű-feltaláló gyermekei közötti örökösödési vita állhat a mögött, hogy szilveszter éjszakáján a Terrorelhárítási Központ lezárta a falut – tudta meg a Népszabadság.

A felta­láló lapunknak azt mondta: márciusban meghalt a felesége, és gyermekeinél az örökösödés körüli nézeteltérések vezethettek az eseményhez. A tudós viszonya mára megromlott ­a ­fiaival.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy szolgálaton kívüli helyi körzeti megbízottat december 31-én este 11 után értesített egy felcsúti férfi arról, hogy 38 éves bátyja megfenyegette 29 éves öccsüket, hogy lelövi. A bejelentő azt is elmondta a rendőrnek, hogy testvére engedéllyel tartott vadászfegyverével indult öccsük után. A férfit a Terrorelhárítási Központ munkatársai január 1-jén hajnali fél kettőkor fogták el otthonában.

A házkutatáson a vadászfegyvert és a lőszereket lefoglalták. A 38 éves férfit a bicskei rendőrkapitányságra állították elő. Megkerestük ­ifjabb Györgyi Viktort is, aki lapunknak azt mondta: ő csak riasztópuskával lőtt a levegőbe, mivel a testvérével van konfliktusa az örökség miatt, de a rendőrségen gyorsan tisztázódott az eset, és villámgyorsan hazaengedték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.