Örökbefogadót keresnek a celebek

Celebek segítségével keresnek örökbefogadót a fővárosi Szent László kórházban működő Déméter Háznak. Az örökbefogadótól havi 300 ezer forintos közüzemi számla rendezését várják. Az akció keretében vasárnap két celeb - Barbee énekesnő és Szabó Zsófia sorozatszínsznő - meglátogatja a ház lakóit.

A Szent László kórház területén lévő épüetben csonvelő-transzplantáción átesett gyerekek szülei kaphatnak szállást, mostanra azonban veszélybe került az intézmény működtetése.

A múltban megoldatlan probléma volt a transzplantáción átesett, de még gyakori orvosi ellenőrzést, nyomon követést igénylő vidéki gyermekek elhelyezése. Az édesanyák  pedig gyakran méltatlan körülmények között, gyermekük ágya melletti széken aludtak heteken keresztül, amely nemcsak teljesen kimerítette őket, de a gyermekükkel való törődésre, foglalkozásra is kevesebb erejük maradt. A Démétér Házat a családok teljesen térítésmentesen vehetik igénybe, mivel a rászoruló családok így is emberfeletti anyagi terheket cipelnek, sokuknak még a napi megélhetés is gondot jelent.

Az Alapítvány olyan magán vagy céges örökbefogadókat keres, akik 1-1 hónapra fedezni tudnák a Déméter Ház közüzemi számláit (hozzávetőlegesen 300 000 forint értékben). magyarországi társadalmi szolidaritás egyik legszebb példája volt 2005-ben, hogy beteg gyerekek érdekében összefogott a kisnyugdíjastól kezdve a magyarországi üzleti élet meghatározó szereplőig szinte mindenki, a Démétér Ház megvalósításáért. De a létesítmény jövője veszélybe került, ezért kzdtek a szokatlan örökbefogadási akcióba.

A fenntartó Alapítványt néhány lelkes civil, valamint a budapesti Szent László Kórház egyik szakmai csapata hívta életre néhány évvel ezelőtt. Céljuk, hogy lehetőséget biztosítsanak arra, hogy a csontvelő-transzplatáción áteső gyerekekkel szüleik is együtt lakhassanak a rendkívül hosszú - akár évekig tartó - kezelés alatt..

Jelenleg a Szent László Kórház a hazai őssejt transzplantáció legnagyobb központja, amelyben az elmúlt 19 évben több mint 330 (jelenleg évi 30-40) átültetést végeztek gyermekekben. A  dolgozók számára minden apró segítség sokat jelent. A Szent László Őssejt Alapítvánnyal karöltve évek óta kitartóan fáradoznak a súlyosan beteg, leukémiás gyermekek gyógyításán és a lábadozási folyamat alatt a családok összetartásán.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.