Őrizetben az erzsébetvárosi ingatlanbecslő

Őrizetbe vették azt az ingatlanbecslőt, aki a törvénytelennek tartott, 2003-as és 2004-es erzsébetvárosi ingatlaneladásokhoz értékbecslést készített az ingatlanokról - erősítette meg lapunknak Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. A gyanú szerint az illető az ügyben szereplő, mind a nyolc önkormányzati bérházról hamis szakvéleményt készített, amellyel megtévesztették az eladásról döntő VII. kerületi képviselőtestületet. Az ingatlan-értékbecslőt bűnsegédként elkövetett csalással és magánokirat-hamisítással gyanúsítják. Ezzel nyolcra nőtt az ingatlanügy gyanúsítottjainak száma.

Az erzsébetvárosi ingatlanbotrányban korábban előzetes letartóztatásba helyezték a kerület lakásépítő cégének korábbi kisebbségi tulajdonosát, Nagy György vállalkozót, élettársát, az említett önkormányzati kft. titkárnőjét, Szijjártó Piroskát, aki a gyanú szerint több strómancég alapításában vett részt.

Nagyot azóta szabadlábra helyezték, a múlt héten előzetes letartóztatásba helyezték az ingatlaneladásokat előterjesztő gazdasági bizottsági elnököt, a kerületi SZDSZ-frakció vezetőjét, Gál Györgyöt. A főügyészség gyanúja szerint ő 700 millió forint kárt okozott azzal, hogy az ingatlan értékbecslővel az előre megbeszéltek szerinti értékre becsültette az önkormányzati épületeket, amelyeket így nyomott áron szerezhettek meg a strómancégek, amelyek azokat busás haszonnal off-shore társaságoknak adták tovább.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.