Őrizetbe vették az SZDSZ erzsébetvárosi frakcióvezetőjét

Letartóztatták Gál György szabad demokrata önkormányzati képviselőt, a párt erzsébetvárosi frakcióvezetőjét - közölte az atv.hu. A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője annyit mondott: egy embert őrizetbe vettek, de az őrizetbe vett személyről mást nem mondott.

Az SZDSZ fővárosi választmányának elnöksége felszólította Gál Györgyöt, hogy függessze fel tagsági viszonyát.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője nem erősítette meg, de nem is cáfolta a portál értesülését. Annyit mondott: egy embert csalás és más bűncselekmények miatt vettek őrizetbe, többet nem kívánt elmondani. Az ügyben szerdára ígért bővebb tájékoztatást a szóvivő. Az atv.hu azt írta: "úgy tudni, Gál Györgyöt egy ingatlanügy miatt tartóztatta le a rendőrség".

A Hírszerző információi szerint Gált az önkormányzat gazdasági bizottságában betöltött elnöki tisztségével kapcsolatos bűncselekmény gyanújával vették őrizetbe. Gál 1994 óta tagja az SZDSZ-nek, és 1999 óta vezeti az SZDSZ kerületi frakcióját - írta a portál.

Az SZDSZ megdöbbenve értesült Gál György VII. kerületi önkormányzati képviselő őrizetbe vételéről és az ellene megfogalmazott vádakról - közölte a párt fővárosi választmánya.

A fővárosi választmányi elnökség felszólítja Gál Györgyöt, hogy függessze fel tagsági viszonyát, és mondjon le a párt nevében viselt tisztségeiről, mindaddig, amíg az ellene indult eljárás le nem folytatódik - olvasható a távirati irodához eljuttatott közleményben. Mint írják, az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, a súlyos vádaknak azonban még az árnyéka sem vetülhet a budapesti SZDSZ-re.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.