Őrizetbe vették a sztárügyvédet

A Budapesti Nyomozó Ügyészség ma gyanúsítottként hallgatta ki és őrizetbe vette Ruttner György budapesti ügyvédet, aki a gyanúsítás szerint 2010. és 2012 között több alkalommal kötött letéti megállapodást ügyfeleivel, ám később a letétként átvett összeggel nem számolt el. Ingatlanvásárlás fedezeteként például a fenti időszakban négy ügyfelétől – személyenként – több mint tízmillió forintot vett át. Az ingatlan adásvétel végül meghiúsult, Ruttner ennek ellenére sem adta vissza ügyfeleinek a pénzét a letéti megállapodásban meghatározott határidőig.

Az ügyészség adatai szerint Ruttner a saját céljaira fordította az ügyfelek nála letétbe helyezett pénzét.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség Ruttnert különösen nagy értékre üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette, ügyvédi visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatta ki, majd őrizetbe vette, és a Budai Központi Kerületi Bíróságon indítványozta a házi őrizetének elrendelését.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség közleményében emlékeztet arra, hogy – a közleményben meg nem nevezett ügyvéddel – Ruttner szemben más ügyben, ügyvédi visszaélés bűntette, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette, büntetőügyben hamis tanúzásra felhívás bűntette miatt 2013. december 3. napján emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Jován László, Ruttner György budapesti ügyvéd védője, illetve Ibolya Tibor fővárosi főügyész is megerősítette délután az MTI-nek Ruttner György őrizetbe vételét.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.