Óriásplakátokon határolódik el polgármesterétől a Fidesz

Óriásplakátok jelentek meg a napokban Nagykanizsán, amelyeken a Fidesz elhatárolódik a város polgármesterétől, a szocialisták emberének nevezve őt.

A városban több helyen kihelyezett plakátokon az áll: "Marton István polgármester a szocialisták embere. Semmi közünk hozzá!". A fekete plakát sarkában a Fidesz narancsszínű logója szerepel.

Az MSZP nagykanizsai szervezete csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: "a plakát igazolja, hogy a Fidesz által megígért jövő már elkezdődött". A szocialisták szerint a plakát szövege hűen tükrözi az országgyűlési választások első fordulóján a Fidesz-KDNP színeiben mandátumot nyert Cseresnyés Péter "lelki világát és a kanizsai Fidesznek az igazsághoz való viszonyát". Az MSZP közölte azt is: "Cseresnyés Péternek emlékezni kell arra, hogy 2006-ban a Fidesz polgármesterjelöltje volt Marton István".

Nagykanizsa polgármestere - akit 2006-ban még a Fidesz támogatásával választottak meg, de alig egy év múltán megszakadt a kapcsolat közte és a frakció között - az MTI-nek a plakátok kapcsán csütörtökön azt mondta: jogi lépéseken gondolkodik.

Marton István szerint a Fidesznél már most az őszi választásoktól tartanak, mert a párt országgyűlési képviselőjelöltje a nagykanizsai körzetben mindössze kilenc szavazattal lépte át az érvényességhez és eredményességhez szükséges 50 százalékos határt. Hozzátette azt is, hogy a mostani plakátok előzményei voltak az elmúlt másfél évben ellene indított, de végül bíróságon megsemmisített közgyűlési fegyelmi eljárások.

Karádi Ferenc, a Fidesz nagykanizsai önkormányzati frakciójának szóvivője az MTI érdeklődésére kijelentette: "Marton István végképp elvesztette a bizalmunkat", ezt most volt aktuális kimondani, a Fidesz jelöltje által megnyert első forduló után. Hozzátette, úgy gondolták, feltétlenül el kell határolódniuk attól a "botránypolitizálástól, ami eddig zajlott" a városi közgyűlésben.

A polgármester három és fél éves tevékenysége során tapasztalt gondolkodásmóddal, viselkedéssel nem értenek egyet. Ezért "ki kell nyilvánítanunk Nagykanizsa lakossága számára, hogy ezzel a magatartással a Fidesz nem ért egyet".

A nagykanizsai Fidesz-frakció szerint a polgármester mindenkivel a konfliktust keresi, "megegyezésnek nyomait sem látjuk a tevékenységében". A közgyűlési magatartás és az ott alkalmazott gyakorlat "azt feltételezi számunkra, hogy valóban a szocialisták irányították Marton István tevékenységét három és fél évig".

Karádi Ferenc közölte még: a Fidesz a polgármestertől elhatárolódó plakátokból tíznél kevesebbet helyeztetett el, és ezek nem egészen egy hétig lesznek kint a városban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.