Orbántól várják a segítséget szúnyog-ügyben

A Szeged környéki kistelepüléseket sújtó szúnyoginvázió miatt Orbán Viktor miniszterelnök segítségét kéri a kübekházi polgármester.

Molnár Róbert (független) az MTI-nek elmondta, az esőzések és az elhúzódó belvíz miatt a Szeged környéki kistelepüléseken - Kübekházán, Deszken, Klárafalván, Tiszaszigeten, Újszentivánon, Kiszomboron, Ferencszálláson - olyannyira elszaporodtak a szúnyogok, hogy huzamosabb ideig nem lehet a szabadban tartózkodni. A szülők nem tudják kiengedni a gyerekeket az épületekből - tette hozzá.

A politikus közölte, a május 1-jei ünnepségeket tönkretette a szúnyoginvázió, hosszabb távon azonban a térség idegenforgalmára is súlyos kihatással lesz, ha "ezt a katasztrófahelyzetet" nem tudják kezelni. A kistelepülések saját erőből - anyagi források híján - nem tudnak cselekedni.

Kübekházán az egyszeri szúnyoggyérítés költsége 300 ezer forint lenne, a jelenlegi helyzetben a beavatkozást azonban két-három naponta meg kellene ismételni, s erre a feladatalapú finanszírozásra átállított önkormányzati költségvetésben nem lehet forrást találni - fogalmazott a polgármester.

Molnár Róbert elmondta, kérték a katasztrófavédelem, a térség országgyűlési képviselője, a kormánymegbízott segítségét, keresték a Belügyminisztérium államtitkárát, de eddig semmi eredmény, ezért fordultak levélben közvetlenül a kormányfőhöz, hathatós és sürgős beavatkozásában bízva.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.