Orbánt is megfigyeltette Pintér új államtitkára

Pintér Sándor új rendészeti államtitkára operatív tisztként még a Nagy Imre újratemetéséről érkező besúgói jelentéseket fogadta, utóbb a titkosszolgálatoknál, az APEH-nél és Pintér cégeinél is dolgozott.
Tasnádi László a BRFK III/II-es osztályának operatív tisztjeként telefonon fogadta a Hősök teréről 1989. június 16-án két titkos megbízott jelentéseit, többek között Orbán Viktor beszédéről - írja a HVG friss számában megjelentek nyomán az Index.

A hírportál információi szerint - Tasnádi adatlapja megtalálható az Állambiztonsági Szolgálati Történeti Levéltárának honlapján - a férfi 1989-ben a III/II-es osztály egyik alosztályát vezette, és az állambiztonságiakhoz hasonlóan ők is kémelhárítással, a "belső reakció" megfigyelésével foglalkoztak, különös tekintettel az ifjúsági, egyházi és kulturális vonalra.

Tasnádi a rendszerváltás után a Nemzetbiztonsági Hivatalban lett alosztályvezető, utóbb volt az Információs Hivatal osztályvezető-helyettese is. 1998-2000 között a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának helyettes vezetője, majd az APEH Bűnügyi Igazgatóságának vezetője volt - írja az Index.

2002 után már Pintér Sándor cégeiben találjuk, volt vezérigazgatója a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt-nek, és igazgatósági tagja a Pajzs 07 Biztonságvédelmi Zrt-nek.

2010-ben Pintér Sándor kabinetfőnöke lett.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.