Orbánnál panaszkodnak a Fideszre a tettrekész rendőrök

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) nehezményezi, hogy a Fidesz nem válaszolt a szakszervezetnek a rendészet rendbetételére irányuló kezdeményezésére.

A szakszervezet nyílt levelet intézett Orbán Viktorhoz, a Fidesz elnökéhez, amelyet az MTI-hez is eljuttatott szombaton.

A levélben azt írják, hogy 2009 tavaszán szakmai együttműködési szándékkal keresték meg - többek között - a Fidesz-Magyar Polgári Pártot is, annak reményében, hogy "a végletekig szétforgácsolt, szakmailag több sebből vérző rendészet területén" elkezdődjön egy, a rendészet rendbetételére a valós problémák feltárására irányuló folyamat.

A Fidesz azonban a mai napig nem közölt hivatalos választ a megkeresésre. Sőt azóta a szakszervezet olyan folyamatokkal, és jelenségekkel szembesült a párt egyes prominens képviselői részéről, amelyek egyértelművé teszik, hogy a Fidesz nemhogy együttműködésre törekedne a TMRSZ-el, hanem éppen ellenkezőleg, megkérdőjelezi a szakszervezet eddigi eredményeit, és ugyanúgy viszonyul a szakszervezet irányában, mint az utóbbi években kormányzó pártok - áll a levélben.

A TMRSZ ezt rendkívül aggályosnak tartja a jövőre nézve, figyelembe véve a közvélemény jelenlegi Fidesz támogatottságát.

A levélben felidézik, hogy a nyáron egy alkalommal tárgyaltak az Országgyűlés Rendészeti bizottságának elnökével, Lázár Jánossal is. A megbeszélésen nem tapasztaltak lényegi nézetkülönbségeket a rendészeti problémák diagnosztizálása és az orvoslás stratégiai jellegű elképzeléseit illetően. Lázár János akkor azt ígérte, hogy a Fidesz írásban fogja kifejteni véleményét az együttműködési szándékkal kapcsolatban, és a választ személyesen Orbán Viktor írja meg.

Az ígéret azóta is ígéret maradt - teszi hozzá a TMRSZ.

A nyílt levélben a szakszervezet nyilvános bocsánatkérést kér két fideszes képviselő kijelentései miatt, amelyek egy pénteki sajtótájékoztatón hangzottak el.

A szakszervezte levele szerint Babák Mihály annak a véleményének adott hangot, miszerint a TMRSZ „tevékenysége már állambiztonsági kérdéseket is feszeget, mert a rendőrség demoralizálása komoly veszélyeket rejt magában”. Dancsó József fideszes országgyűlési képviselő véleménye szerint a TMRSZ „rendkívül káros tevékenységet folytat, ami nem tesz jót a testület egységének”.

"Amennyiben Elnök Úr jelen nyílt levelünkben foglaltakat sem tartja válaszadásra érdemesnek, azt úgy fogjuk értékelni, hogy nyilván egyetért a sértő kijelentéseket megfogalmazó fideszes képviselőtársaival, amely világos üzenet lesz minden rendet, és tisztességes rendészetet akaró TMRSZ tag, valamint TMRSZ-szel szimpatizáló, illetve minden magyar állampolgár számára" - olvasható a szakszervezet közleményében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.