Orbánnak már nincs hitele

Van második és harmadik terv arra az esetre, ha a devizahitelek rögzített árfolyamon történő végtörlesztésével kapcsolatos döntést a nemzetközi bíróság betiltja, s addig küzdünk a bankokkal, amíg győzünk - mondta a Blikknek Orbán Viktor miniszterelnök, aki hozzátette: ő "már tisztán áll az úr előtt", mert két hónapja végtörlesztette svájci frankban felvett 5 millió forintos tartozását.

A lap szombati számában megjelent interjúban a kormányfő úgy fogalmazott: "ha az ember kockázatos politikai döntést hoz, akkor kell lennie második és harmadik védelmi vonalnak is. Megvan a fiókban az a megoldás, amelyet elővehetünk, ha a mostani döntésünket a nemzetközi bíróság betiltja, s addig folytatjuk a küzdelmet a bankok ellen, amíg győzünk". A második védelmi vonal "határára" vonatkozó újságírói kérdésre Orbán Viktor azt válaszolta: "ezt majd akkor vesszük elő, ha szükség lesz rá".

A parlamenti képviselők devizahiteleinek visszafizetésével kapcsolatos kérdésre a miniszterelnök kifejtette: "...úgy vélekedem, a képviselőket semmiféle előjog ne illesse meg, de hátrányos megkülönböztetés se érje őket".

Az interjúból kiderül, hogy Orbán Viktornak ötmillió forintos svájci frankhitele volt, de két hónappal ezelőtt visszafizette az egészet. A kormányfő megfogalmazása szerint "már tisztán áll az úr előtt", mert végtörlesztette frankban felvett tartozását.

A Blikk felidézi, hogy a Katonai Ügyészség nyomoz, mert egy személyi számítógépen olyan bizonyítékokat találtak, amelyek szerint a miniszterelnök és a felesége telefonhívásai alapján akarták feltérképezni kapcsolataikat. Arra, hogy ebben a témában van-e új fejlemény, Orbán Viktor azt válaszolta: "a hatóságok tudnak erről többet, nekem erről a nyilvánosságot nincs módom tájékoztatni".

Az interjúban az utódlását firtató kérdésre a miniszterelnök visszakérdezett: "utódomat? Ha körbenézek, most melót és melót látok csak".

Az interjú után a Blikk olvasói is faggathatták Orbán Viktort. Az egyik kérdésre válaszolva, miszerint miért titkolták el feleségével az angliai útjukat, a kormányfő elmondta: ha a miniszterelnök biztonsági kíséret nélkül van bárhol, arról semmilyen információ nem adható ki, csak azután, ha a biztonsági szolgálat helyreállt. "Vagyis, miután én testőrök nélkül voltam külföldön, a szóvivő helyesen és szabályszerűen járt el".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.