Orbánnak 'nem fűlik a foga' a gazdaságpolitikai vitákhoz

Az MSZP szerint Orbán Viktor Fidesz-elnöknek nem "fűlik a foga" a gazdaságpolitikai vitákhoz itthon, ezért beszél csak külföldön elképzeléseiről.

Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője az ellenzéki pártelnök brüsszeli nyilatkozatára válaszolva elmondta, Orbán Viktor azért beszél szívesebben külföldön gazdaságpolitikáról, mert itthon vállalnia kellene a vitát is elképzeléseiről, ehhez pedig "nem fűlik a foga".

A kormánypárti politikus szerint különösen azt nem szeretné a Fidesz elnöke, hogy meg kelljen neveznie azokat a forrásokat, amelyek a Fidesz eddig összefüggéstelenül megjelent programelemeihez tartoznak.

Tukacs István azt mondta, különösen furcsa, hogy a fideszes politikusok annak ismerete nélkül utasítják el a 2010-es költségvetést, amelyet még be sem nyújtottak az Országgyűlésnek. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke csütörtökön Brüsszelben azt mondta: az Európai Néppárt szerint a gazdasági növekedés jelenti a gyógyírt, és olyan gazdaságpolitikát kell folytatni, amely munkahelyeket teremt. Fontosnak tartják továbbá a néppártiak, hogy megerősítsék a családokat. Mindez éppen az ellenkezője annak, amit Magyarország ma tesz - jelentette ki a Fidesz elnöke, és utalt a munkahelyek megszűnésére, a vállalkozások felszámolására, a családtámogatást és az oktatási rendszert sújtó megszorításokra.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.