Orbánék is kormányzati negyeden gondolkodnak?

Újragondolja a kormány a közjogi méltóságok és a kormányzati intézmények elhelyezését - legalábbis az egyik államtitkár szerint.

Gál András Levente, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára a Heti Válasz legutóbbi száma "Háztűznéző" című cikkében a közjogi méltóságok elhelyezésével kapcsolatos hosszú távú elképzelésekről úgy nyilatkozik: az ezzel kapcsolatos kormányzati koncepció döntés-előkészítési szakaszban van.

A kormányzati intézményekkel kapcsolatban pedig úgy fogalmaz: a cél a hatékonyság, a kormány centralizálni kívánja a pesti Kossuth tér és a budai Fő utca köré a kormányzati működést, lehetőleg az állami tulajdonú ingatlanokban, csökkentve a drága bérlemények számát.

Az államtitkár úgy véli: több mint szimbolikus jelentése van annak, hogy a Miniszterelnökség ne a Parlamentben működjön, ezért több lehetőség számbavétele zajlik, hangsúlyosan a takarékosság szem előtt tartásával. Ez a kérdés azonban nem tartozik a legsürgetőbb közigazgatási feladatok közé az ország megörökölt gazdasági helyzetében - teszi hozzá.

A kormányzati negyed látványterve - Így nézett volna ki, de legfeljebb a nyomozást fogják befejezni
A környezettudatos negyed látványterve: a kormányzati negyed a vasúti sínek egy részének megszüntetésével jár. A pályaudvar és a hozzá vezető vasúti szakasz jövőjét a második tervezési szakaszban döntik el, de az már biztos, hogy azt a japánok tervez
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.