Orbánék és a havazás: a közösségi média kegyetlen ítélete

Elült a hóvihar, az osztrákok segítségével sikerült kimenteni az autópályákról az embereket. A kapkodást és az életveszélyes tehetetlenséget utólag propagandaképsorokkal ellensúlyozzák. Az újabb vihar megkezdődött az interneten. A közösségi oldalak hamar ítéletet mondtak.

"Kedves Barátaim! Most szólt egy ismerősöm, hogy egy kamu MÉM terjed itt a Facebookon, ami az M1 esen történt hóviharral kapcsolatos, és megpróbál hülyét csinálni belőlem, illetve politikailag lejáratni. A szöveg és a kép KAMU, ne dőljetek be, ne osszátok, inkább nézzétek ezt oldalt ha érdekel a véleményem. Sajnos nem az első és nem is az utolsó eset valószínűleg, hogy ilyenekkel próbálkoznak. :-( Köszönettel: BZ"

A fenti üzenetet Bagó Zoltán fideszes EP-képviselő hagyta hátra, miután valaki valóban az ő neve mögé bújva önkritikus véleményt fabrikált a világhálón. A kormányt a rendkívüli hóhelyzetben tanúsított döntések miatt bíráló megjegyzések mondjuk eleve gyanúsak egy kormánypárti képviselő részéről, ezért nem ültünk fel az ál-Bagó bejegyzésnek.

Jó eséllyel pályázhat a mémségre az a friss jelenet, amelyben az autópályán dzsippel kószáló Orbán Viktor azt mondja az M1 kamerája előtt véletlenül épp arra járó fiatal párnak: "Na, jöjjenek!" Mindez március 16-án ment az esti Híradóban, a jelenetet valamikor szombat délután vehették föl, amikor az ország már túljutott "az évszázad legnagyobb hóviharán".

Orbán, aki brüsszeli útja miatt kicsit lekésett a számára létfontosságú katasztrófahelyzetről, Legyen Ön is milliomos-karikatúrákon bukkant föl. A Mit csináljunk katasztrófahelyzetben? kérdésre kell válaszolnia, s a négy lehetőség a következő. A: Nem tudom. B: Küldjünk sms-t! C: Szóljunk az osztrákoknak! D: Utazzunk el az országból! A telefonos segítség Pintér Sándor belügyminiszter, aki a B-t preferálja.

Viszonylag jól üget a mém-versenyben Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki balszerencséjére pont akkor feszített egy ló hátán Kézdivásárhelyen, amikor Magyarországon tízezrek kerültek bajba a hó miatt. Semjén büntetése többek között az, hogy Star Wars-lovon ülve kénytelen vándorolni most pár napig az irdatlan magyar hómezőn.

Természetesen elkészült a Bukás című film hóviharos változata is – Uj Péter és Gyurcsány Ferenc után most Orbán Viktorra hangolva. Egy másik mémen részeg ember az összetört biciklije mellett dülöngél, s úgy kapja meg a belügy sms-ét, üljön át egy másik járműbe. De az se rossz, amikor az italozó társaság olvassa az sms-t: "Segítünk, ne hagyja el a kocsmát, üljön át egy másik székbe!"

A katasztrófára Orbán hazatérte után egy kicsit erősebben rákapcsolt "királyi tévé" Víg Bandiját – aki a felelőtlen autósokat okolta a havazásért – most ne is említsük.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.