Így uszít az Orbán-kormány az EU ellen

A poén az, hogy még a hazánknak jutott ezermilliárdos uniós támogatás összege is előkerül a szövegben. Orbánék szerint az eddig folyósított kilencezermilliárd és a 2020-ig várható, nagyjából ugyanekkora összeg ugyanis semmi a menekültek be nem fogadása miatt kapott büntetéshez képest!

A menekültellenes plakátok után újabb óriásplakátos „tájékoztató kampányt” indít a kormány, amely a Facebook-oldalán tette közzé az első plakátterveket.

Fotó: Az Orbán-kormány Facebook-oldala

„Üzenjünk Brüsszelnek, hogy ők is megértsék!” – buzdít kvótaellenes szavazásra a kormány most közzétett plakátja. „Brüsszelt meg kell állítani!” – zárul az amúgy EU-tag Magyarország kormányának a Facebookon megjelent kampányszövege. A kormány Facebook-posztja szerint a cél az, hogy minél többen részt vegyenek a „kényszer-betelepítés” elleni népszavazáson.

Bár kényszer-betelepítésről már régóta nincs szó, a napokban induló tájékoztató akció keretében a kormány közterületi, televíziós és rádiós hirdetéseket jelentet majd meg, emellett internetes oldalt is létrehoz.

„Elfogadhatatlan, hogy az Európai Bizottság 78 millió forintos fejenkénti büntetéssel fenyegetőzik arra az esetre, ha a tagországok nem fogadják el a kényszer-betelepítést. Eközben egy magyar emberre 1 millió forint uniós támogatás jut” – hangoztatja a kormányzati kampány, arról nem árulva el részleteket, hogy ez honnan jött ki nekik. Magyarország ugyanis eddig közel kilencezermilliárdot kapott az Uniótól.

„Brüsszelt meg kell állítani” – zárul a kormány közleménye.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.