Orbánék ingyen ebéddel tompítanák a zuhanórepülést

Egymilliót vesztett táborából a kormánypárt, erre mit ad isten: szárnyuk alá vették a szegény gyerekeket.
A kormány feltett szándéka, hogy előbb az általános iskolában, 2016-tól pedig az óvodában és a bölcsődében minden gyermek ingyenesen étkezzen, és a szülőknek csak egy bizonyos jövedelmi határ felett kellene minimális térítési díjat fizetniük - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírteleken szerdán.

Czibere Károly a hátrányos helyzetű gyerekeket befogadó és nevelő Kedvesházban tett látogatása alkalmából tartott sajtótájékoztatóján elmondta, az intézkedés bevezetésével nem szabad rákényszeríteni a szülőket arra, hogy saját szegénységüket "bizonygassák és dokumentálják".
"Ne az legyen alapvetően a társadalompolitika legfőbb törekvése, hogy a szegénységet bizonygassuk és ezek alapján jussunk hozzá bizonyos támogatásokhoz" - fogalmazott az államtitkár.
Czibere Károly hozzátette, az alapelv az legyen, ha a gyermekekről van szó, akkor a társadalom mindent automatikusan és ingyenesen adjon meg.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.