Orbánék elkobozzák az alapítványi vagyonokat?

– Adják át teljes vagyonukat az államnak és váljanak meg összes dolgozójuktól – erre utasította az alternatív szakképzőket a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal.

– Szemet vetett a kormány az alapítványi iskolákra: az alternatív szakképzők már megkapták a diktátumot, a sort rajtuk kezdik. Ha a kormány célt ér, milliárdos vagyonok elkobzása kezdődhet meg. A közismereti tárgyak tervezett ritkítása is tovább rontja az oktatás színvonalát – olvasható a Hvg.hu portálon.

Adják át teljes vagyonukat az államnak, beleértve az uniós forrásból felhúzott modern tanüzemeiket, a drága informatikai eszközeiket, a járműveiket, és váljanak meg összes dolgozójuktól – a lap szerint ezt a diktátumot küldte a napokban a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal az alternatív szakképzőknek.

A lenyúlási szándék nem előzmény nélküli. Az utóbbi három évben szisztematikusan kivéreztették a jól felszerelt, színvonalas alapítványi intézményeket. Például azzal, hogy megfosztották őket az államilag támogatott kvótától, miközben – irracionális földrajzi és mennyiségi elosztásban – ingyenes létszámkeretet osztottak a szakképzési centrumok alá sorolt állami iskoláknak - írja a portál.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.