Orbán volt tanácsadója feljelenti Herényit

Tombor András ügyvédje szerint okirat-hamisításért vagy személyes adatokkal való visszaélés miatt jelentik fel az MDF-es politikust. Herényi Károly ugyanis egy olyan papírt mutatott be, ami állítólag bizonyítja, hogy Orbán volt tanácsadója hogyan akart beleavatkozni az MDF belügyeibe.

Tombor András okirat-hamisítás vagy személyes adatokkal való visszaélés miatt fel fogja jelenteni Herényi Károlyt - közölte Futó Barnabás, Tombor András ügyvédje vasárnap az MTI-vel. Herényi Károly kedden írásbeli bizonyítékot csatolt a bíróságnak, amely igazolja: Tombor András (Orbán Viktor volt tanácsadója) kísérletet tett arra, hogy mélyen beleavatkozzon az MDF belügyeibe.

Futó Barnabás ismertetése szerint ügyfele csak egy pillanatra nézhetett bele ebbe az iratba, ezért át akarja azt vizsgáltatni. Amennyiben kiderül a dokumentumról, hogy hamisítvány, akkor okirat-hamisítás miatt jelenti fel Herényi Károlyt Tombor András, amennyiben viszont valódi, akkor személyes adatokkal való visszaélésért, hiszen ő nem járult hozzá, hogy ezt nyilvánosságra hozták.

Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF elnökségi tagja pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy fordulat állt be a megfigyelési ügyben, miután Herényi Károly kedden becsatolta a bíróságnak azt az iratot, amely bizonyítja, hogy Tombor András be akart avatkozni az MDF belügyeibe. Kijelentette: Tombor András ezt kérte cserébe azért, hogy a Dávid Ibolya ellen elnökjelöltként elinduló Almássy Kornél visszalépjen. Úgy fogalmazott, hogy "Almássy Kornél ebben az időszakban már politikai gyámság alatt állt". Azt mondta, a listából látszik, hogy Tombor András sakkfiguraként rakosgatta volna az MDF vezetőit, ha a javaslata megvalósult volna.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.