Orbán rászólt Pintér Sándorra

Balsai István - mint miniszterelnöki megbízott - vezetésével vizsgálják ki a 2006-os tömegoszlatást. Orbán Viktor nyilvánvalóan üzent leendő belügyminiszterének: a számonkérésnél "rangra" sem lesznek tekintettel.

A Fidesz-KDNP kormány első döntése lesz - ha megkapják a felhatalmazást a kozmányzásra -, hogy Orbán Viktor miniszterelnöki megbízottat nevez ki Balsai István személyében. A politikus feladata lesz a 2006 október 23-án történt tömegoszlatás kivizsgálása.

"Ebben az ügyben nincs helye óvatosságnak, hezitálásnak" - közölte Orbán Viktor a Fidesz-KDNP-frakciószövetség alakuló ülésén az Országház felsőházi termében. A leendő miniszterelnök hozzátette: nem fogják szó nélkül hagyni, ami 2006. október 23-án történt. "Ezért felelni kell" - a törvényes keretek között - mindenkinek, aki ebben részt vett. Nincs kivétel sem rangra, sem beosztásra, sem életkorra tekintettel - tette hozzá Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke nyilvánvalóan így korrigálta a leendő belügyminiszter, Pintér Sándor hétfőn elhangzott nyilatkozatát. Akkor a leendő belügyminiszter azt mondta, nem gondolja, hogy Gergényi Péter volt budapesti rendőrkapitány törvénytelenül járt volna el a 2006-os oszlatások levezénylésénél, de az ügyészség feladata lesz ezt megállapítani.

Ezt megelőzően Varga Mihály a Fidesz alelnöke, a második Orbán-kormány Miniszterelnökségének leendő államtitkára "szerencsétlen, elsietett kijelentésnek" nevezte Pintér Sándor leendő belügyminiszter kijelentését Gergényi Péterrel kapcsolatban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.