Orbán Viktor azt üzente - új elnök a Fidelitas élén

Új elnököt választott a Fidelitas Miskolcon ma tisztújító kongresszusán; a tanácskozást videóüzenetben köszöntötte Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. A leköszönő Szijjártó Péter az ügyvezető alelnök Ágh Pétert javasolta az elnöki posztra. Ő lett az új elnök.

Történelmi léptékű feladat vár a fiatalokra - mondta üzenetében a Fidesz elnöke.

Nem gondoltam volna 1990-ben, hogy húsz évvel később a politikai pálya felé orientáló fiataloknak ugyanazt a harcot kell és érdemes megvívniuk, "amit mi azt hittük, hogy végérvényesen megvívtunk" - hangoztatta. Kijelentette: a szabad Magyarországért végzett munkájukat az idő nem ítélte elég súlyosnak, az egész rendszerváltást kisiklatták, "ki kell egyenesíteni ezt az ösvényt", mert amelyen most járunk, azon nem érkezünk meg a szabad Magyarország világába.

Abban bízom, hogy a szabadság ma legalább annyira hevíti az ifjúságot, mint húsz évvel ezelőtt az akkoriakat - tette hozzá.

Négy vezérszó különbözteti meg a Fidelitas fiataljait más, például a baloldal ifjúsági szervezetében lévőktől: az, hogy keresztény, polgári, konzervatív és nemzeti érzelem jellemzi őket - mondta Schmitt Pál, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Fidelitas tisztújító kongresszusán.

Nagy öröm ennyi fiatal előtt beszélni, mert egy erős Európában erős Magyarország kell. Az erős Magyarország pedig erős fiatalokra épül. Nem a fizikai erő számít, hanem a lélek gazdagsága, a tudás, az önbizalom, a hazaszeretet, illetve a tisztelet, a méltóság, a szolidaritás, a bátorság, a kitartás és az önfeláldozás a fontos - jelentette ki. Érvelését a tisztújító kongresszus résztvevői tapssal üdvözölték.

Mint mondta, munkája során úgy tapasztalta, a fiatalok bár nem vesznek részt különböző politikai fórumokon, ez nem azt jelenti, hogy nem érdekli őket az ország sorsa, ugyanis mindig ott dolgoznak a háttérben. Tegyetek akkor, amikor hív a kötelesség" - fűzte hozzá.

A kongresszuson lemondott elnöki posztjáról Szijjártó Péter. Azért döntött így, mert "nem könnyű egy kormányzásra készülő párt kommunikációját igazgatni". Magyarország "legnagyobb politikai ifjúsági szervezetét", tette hozzá, csak egész emberként lehet vezetni. Utódjaként Ágh Péter ügyvezető alelnököt javasolta. Akit aztán annak rendje módja szerint meg is választottak.

 

(kommentár) A Fidelitas a Fidesz Achilles-sarka. Az ifjúsági szervezet abban a veszélyzónában tevékenykedik, amelyben a Jobbik az utóbbi fél évben sikerei nagy részét elérte. A radikális "nemzeti" párt EP-választási eredményét tekintve eredményesen szólította meg azokat a fiatalokat, akik a Fidelitas ernyője alatt tartózkodtak. Az EP-választáson hozzávetőleg 320-350 ezer első szavazó is részt vehetett, a 18-20 éves korosztályt jószerével csak a főiskolákon és az egyetemeken izmosodó Jobbik célozta tudatosan. A Fidesztől a Jobbik felé való áramlást igazolják azok a helyi időközi választási eredmények, amelyeken a Jobbik masszív 8-10 százalékokat ért el. A kartali időközi választáson Pest megyében úgy győzött a Jobbik polgármester-jelöltje, hogy előzőleg a komplett Fidelitas átigazolt a Vona-féle alakulatba. Ezzel is magyarázható, miért lett az "öreg" Fidesznek oly fontos a Fidelitas megújítása. (A Szerk.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.