Orbán Viktor a sötétség sűrűsödéséről, a reményről és az almafáról

"Most a remény megszületésére várva, a sötétség sűrűsödésének közepette mindannyiunkat bizalommal tölthet el, hogy olyanokat köszönthetünk, akik a szomorú, lelombozott, télbe forduló nemzetnek, a tavasz erejéről beszélnek" -  így gratulált Orbán Viktor a Balog Zoltán nevével fémjelzett Polgári Magyarországért Alapítvány évzáró ünnepségén az idei díjazottaknak, Kopp Máriának, a SOTE Magatartástudományi Intézet tudományos igazgató-helyettesének, valamint férjének, Skrabski Árpádnak, aki informatikus-szociológus, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola tanára.

- Az a kiváló szakmai munka, amelyért méltán részesült elismerésben, maradéktalanul egybecseng a Polgári Magyarországért Alapítvány célkitűzéseivel, és eredményeivel. Közös szellemi tőről fakad, azonos lelki gyökere van annak a csodálatos almafának (egy almafa szerepel az alapítvány logóján - a szerk.), melynek egy-egy ága, mely kivirágzott, és gyümölcsöt hozott - írta Orbán Viktor, akinek levelét a rendezvényen, a felesége Lévai Anikó olvasta fel, a Fidesz elnöke ugyanis Tapolca elhunyt polgármesterének, Ács Jánosnak a temetésén vett részt.

Helyette Pokorni Zoltán mondott pohárköszöntőt; a Fidesz alelnöke arról beszélt, hogy egy párt közösségek nélkül olyan, mint egy gyökeréről levágott karácsonyfa, amelyet feldíszítenek, de a karácsony után kiszárad.

"A magány" - így határozta meg a fideszes politikus a magyar bajok okát, mely a Kádár-rendszerben gyökerezik. Épp ezért egy pártnak és az alapítványnak is az a feladata, hogy közösségeket építsen.

A legfontosabb a közösségépítés - konstatálta Balog Zoltán is, aki beszámolt róla, hogy az 2008-as év során 1828 oklevelet osztottak ki az alapítványi képzéseken részt vevőknek, elsősorban önkormányzati képviselőknek. (A Lakiteleki Népfőiskolán tartják a képzéseket.) Az alapítvány elnöke azt is elmesélte, hogy Kötcsén, a polgári pikniken, melyet az alapítvány szervez, soha olyan sokan nem voltak, mint most nyáron. "Biztos érzik a kormányváltást, s azt hiszik pozíciókat osztanak Kötcsén" - idézett Balog Zoltán egy vélekedést, hozzátéve: nem ez az igazság. Aki részt vettek a pikniken, azért jött el, mert  tiszta szóra volt szükségük, jól érezték magukat.

Napjainkban "fortályos félelem igazgat', de ennek most már hamar vége kell, hogy legyen - hangoztatta az ünnepségen Vízi E. Szilveszter, aki Skarbski Ádámot méltatta. Az MTA volt elnöke szerint erkölcsi, bizalmi válság van, s a hazugság polárjogot nyert. Vízi E. Szilveszter advent kapcsán arról is beszélt: "mi, ezen kis ország lakosai már évek óta várjuk a szeretet, a bizalom megérkezését. S ha tízmillió magyar összehajol, ismét lesz bizalmi tőke, s mi végül egy boldog ország lakosai leszünk".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.