Orbán szerint gazdasági elnyomás van Magyarországon

Orbán Viktor szerint 2008 nehéz, lehangoló év volt az ország számára, és politikai változás nélkül 2009 is az lesz - a Fidesz elnöke erről a saját honlapjára kedden feltett videó-interjúban beszélt.

Hosszú lejtmenet aljára érkeztünk, de ha ásunk még, akkor tudunk lejjebb kerülni – értékel Orbán a róla elnevezett honlapon közölt, Felcsúton, december 12-én forgatott interjúban.

A Fidesz elnöke a problémákat abban látta, hogy Magyarországon ma elnyomás van. Nem politikai, hanem elsősorban gazdasági  természetű.

Orbán Viktor szerint Magyarország "gúzsba kötött ország", ahol a vállalkozó szellemű emberek elé akadályokat gördítenek, ahol a kormány semmi mást nem akar csak ellenőrizni, hol  az adóhivatalon, hol a titkosszolgálatokon, hol a bürokrácián keresztül, és nem engedi, hogy a magyar társadalomban dolgozó energia felszabaduljon.

"Ezt a fedőt kell leemelni a fazékról, hogy ez a gőz, ez a tehetség, ez a kreativitás, innováció tenni akarás, értékteremtés ki tudjon szabadulni" - mondta.

Szerinte ilyen értelemben az elnyomás, a gúzsba kötés  alól Magyarországnak nem sikerült kiszabadulnia 2008-ban, és  politikai változás nélkül biztos, hogy a következő is nagyon nehéz  év lesz. Csak akkor lehet mégis jó 2009, ha az ország  képes lesz egy jelentős változást elérni úgy, hogy a kormányt a  sztrájkkal, közakarattal, az európai parlamenti választás eredményével nyomás alá helyezi és ráveszi, hogy 180 fokos fordulatot hajtson végre elsősorban a gazdaságpolitikájában.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

A másik lehetőség Orbán szerint, hogy az ország úgy helyezi nyomás alá a kormányt, hogy a kabinet maga belátja: minél hamarabb előre kell hozni a választást, és a parlament feloszlatja magát. Vagy - folytatta - olyan események történnek, hogy nem a kormány, hanem a parlament többi szereplője látja be, hogy a politikai változás elengedhetetlen.

Orbán Viktor
Orbán Viktor
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.