Orbán szerint a szocialistáka felelősök

A Nemzeti csúcstalálkozó összehívását felszólalásában ötletszerűnek, előkészítetlennek, átgondolatlannak minősítette Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, miközben „köztársasági elnök urunk” erről szóló értékelését egyetértőleg idézte fel.

Ami a világfolyamatokat illeti az emberi gyarlóság, a kapzsiság Orbán szerint a valódi ok, mely a válság mögött húzódik. Milliárdos bankárok loptak, csaltak, hazudtak, adatokat hamisítottak meg.

Ez a válság Orbán szerint Magyarországot különösen mélyen érintette, mert ezt az országot legyengítették, tönkretették. Erről pedig nem az emberek tehetnek.

A Fidesz elnöke szerint a szocialisták a felelősök azért, hogy most Magyarország gyenge. Legyengítették a magas adók, a növekvő államadósság, a munkanélküliség, a megrendített szociális biztonság. Nem a válság miatt hívták össze ezt a tanácskozást Orbán szerint, hiszen nincs ilyen összejövetel más országokban.

A Nemzeti csúcs oka a kisebbségi kormány tehetetlensége. A válságot nem is ilyen tanácskozásokkal kell és lehet legyőzni, ha nem azzal, ha a most akadályok sokasága által visszafogott emberek alkotó energiáit felszabadítják. Nem megszorító csomagra van szükség, hanem adócsökkentésre, és politikai változásokra a Fidesz elnöke szerint. Orbán úgy fogalmazott: a pénzügyi válságnál is nagyobb veszély, az arra adott rossz válasz. Szerinte a kormány erre készül, Pedig van más esély, van más politikára lehetőség.

Összefogásra van szükség Orbán szerint, összefogásra a kormány által tervezett megszorító csomag ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.