Orbán szava nem ér el Ferencvárosig

Két alpolgármester kapott jutalmat Ferencvárosban, Orbán Viktor kifejezett tiltása ellenére.

Orbán Viktor az év elején egy botrány nyomán megtiltotta, hogy a fideszes önkormányzati politikusok jutalmat kapjanak. Akkor a több száz megjutalmazott politikusnak vissza kellett fizetnie a pénzt. Ferencvárosban azonban nem tanultak ebből. Két alpolgármester is újra felvett most jutalmat: Formanek Gyula 727 ezer, a parlamenti képviselőként is dolgozó Varga József pedig 638 ezer forintot kapott a nyáron - adta hírül a Blikk.

– A vezetők az önkormányzatnál folyamatban lévőeurópai uniós projektekben végzett többletfeladat ellátásáért részesültek jutalomban – tájékoztatta a IX. kerületi polgármesteri hivatal a Blikket. A két politikust a lapnak nem sikerült elérnie.Kerestük a két politikust, hogy miért vettek fel újból jutalmat alig fél évvel a jutalomstop után, ám lapzártánkig nem sikerült elérni őket.

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója közölte: a két érintett alpolgármesternek vissza kellfizetnie a jutalmát, ha pedig ez technikailag nem megoldható, akkor bizonyítottan jótékony célokra kell azt felajánlaniuk. Ha nem tennék meg, rájuk is a decemberi levélben foglaltak érvényesek. Ebben pedig az állt: „a jutalomstop egyetlen alternatívája a mandátum visszaadása"- emlékeztet a Blikk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.