Orbán puhítja a reformokat

Várhatóan a hét második felében ismerteti a kormány a strukturális reform lépéseit, miután szerdán második olvasatban megtárgyalja azokat.

Nagy Anna kormányszóvivő hétfőn úgy fogalmazott, a reformprogram egyik legfontosabb célja a fenntartható gazdasági növekedési környezet biztosítása. A háttérbeszélgetésen kiosztott dokumentum szerint a szerdai kormányülés témáiról csütörtökön tartanak kormányszóvivői sajtótájékoztatót.

Nagy Anna a gazdaságpolitikai célkitűzések között kiemelte, hogy a kormány a tavalyi 80 százalék körüliről 70 százalék alá szeretné csökkenteni a GDP-arányos államadósság mértékét. Álláspontja szerint az ország addig nem tud érdemben lépni, amíg ekkora államadóssága van: 2010-ben az államadósság kamatterhe a személyijövedelemadó-bevételek 57 százalékát "emésztette fel".

A kabinet első olvasatban pénteken tárgyalta a strukturális reformokat. A miniszterelnök szóvivője, Szijjártó Péter a kormány aznapi ülése után azt közölte: hangsúlyos elemként jelenik meg a strukturális reformokban a közösségi közlekedés átszervezése. A lehetséges forgatókönyvek között szerepelt a nyugdíjasok utazási kedvezményének megvonása, ám Orbán Viktor kormányfő határozott tiltakozása miatt ez a felvetés végleg kikerült a javaslatból.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.