Orbán nem lesz ott a gazdasági csúcson

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Navracsics Tibor parlamenti frakcióvezető sem lesz ott jövő héten a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által kezdeményezett gazdasági csúcstalálkozón

 Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Navracsics Tibor parlamenti frakcióvezető sem lesz ott jövő héten a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által kezdeményezett gazdasági csúcstalálkozón – ezt munkatársunk kérdésére közölte Szijjártó Péter.

A Fideszszóvivő a mai sajtótájékoztatón, melyet a Fidesz elnökségének az ülése után tartott, úgy fogalmazott: „Mindenfajta csúcsocskák” ötpárti találkozók helyett jó lenne, ha a Gyurcsánykormány végre cselekedne és kormányozna. Szijjártó Péter azt is elmondta, hogy a Fidesz semmilyen meghívót sem kapott egyelőre a gazdasági csúcstalálkozóra. Viszont szerinte az Országgyűlés gazdasági bizottsága (Gyurcsány Ferenc vetette fel tegnap, hogy a csúcstalálkozót a gazdasági bizottság keretei között kellene megrendezni) rendszeresen szokott kibővített üléseket tartani, amikor szakértők és más meghívottak is jelen szoktak lenni.

A sajtótájékoztatón az derült ki, hogy a Fidesz a gazdasági csúcstalálkozót is egy ilyen kibővített bizottsági ülésnek tekinti, melyen a Fidesz és a KDNP azon képviselői vesznek részt, akik eleve a testület tagjai. Szijjártó Péter hozzátette, hogy e képviselők között három volt miniszter is van. (Fónagy János, Latorcai János és Matolcsy György  a szerk.)

Gyurcsány Ferenc hétfőn a parlamenti ülésen napirend  előtt vetette fel, hogy miután a kormány a pénzügyi válság veszélyét elhárította, végig kell gondolni, hogy hogyan kerülhető el a gazdasági válság; erre indítványozott a miniszterelnök egy fórumot, egy gazdasági csúcstalálkozót a gazdasági bizottság keretei között.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.