Orbán Viktor "szénné égette" Hoffmann Rózsát

Szerdán a kormányülésen Orbán Viktor "szénné égette" Hoffmann Rózsa kereszténydemokrata oktatási államtitkárt.

Kormányközeli források szerint két óra hosszat elemezte az államtitkár által jegyzett felsőoktatási törvény koncepcióját, és "visszadobta" azt, mondván "ötletek halmaza", mely nem áll össze rendszerré, s nem fejezi ki a kormány szándékát.

Hoffmann Rózsa
Móricz Simon 2011.02.07. Digitális 2011. február 9. MTA, Magyar Tudományos Akadémia. Konferencia az új közoktatási törvényről. Hoffmann Rózsa államtitkár (Nefmi) és Pokorni Zoltán, az Országgyűlés oktatási, tudományos és kutatási bizottságának elnöke. Fotó: Móricz Simon

A miniszterelnök azt is nehezményezte, hogy a költségtérítéses képzést illetően Hoffmann Rózsa merev plafont szabott, így - forrásaink elmondása szerint - Orbán Viktor azt a konklúziót vonta le, hogy akik kiszorulnak a plafon miatt, és külföldre mennek, azok már nem térnek vissza. A miniszterelnök feltette a kérdést az államtitkárnak: mennyi idő alatt tud új koncepciót készíteni.

"Két év" - állítólag ezt válaszolta a KDNP-s politikus dacosan, mire információink szerint Orbán Viktor felhívta a figyelmét: 2014-ben választások lesznek, egy évvel előtte már nem lehet ilyen nagy váltással előállni. Aztán közölte: két hét áll Hoffmann Rózsa rendelkezésére, hogy letegye az asztalra a koncepciót. De azt a Fidesz-frakciónak és a Pokorni Zoltán vezette oktatási bizottságnak is jóvá kell hagynia. A parlament elé ősszel kerül a tervezet, s az elfogadásának a határideje szeptember vége.

Információink szerint a KDNP-s oktatási államtitkár még egy kisebb sérelemmel is számolhat: a közigazgatási értekezleten kritika érte a szintén általa jegyzett közoktatási törvény koncepcióját is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.