Micsoda rágalom! Orbán nem akar egykulcsos adórendszert

Orbán Viktor meglepő vallomást tett: nem híve az egykulcsos adórendszernek. Mindezt hat évvel ezelőtt, egy Gyurcsány Ferenccel vívott tévévitájában mondta. Még meg is dorgálta a szocialista kormányfőt, hogy valótlan dolgokat akar a szájába adni.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként 2005 júliusában a parlament plenáris ülésén vitára hívta ki Orbán Viktort azzal, hogy két héten belül, a televízió nyilvánossága előtt vitassák meg: vajon a jelenlegi vagy az előző kormány nyújtott-e jobb teljesítményt a gazdaság terén. Orbán Viktor még aznap, a Magyar Rádió Krónika című műsorában jelezte: elfogadja a kihívást, számára a pénteki nap megfelelő volna, méghozzá a volt miniszterelnökök találkozója után, a Parlamentben.

A kormányfői dolgozószobában a két politikus közel százperces vitát vívott egymással, a zárszót mondó Orbán Viktor azt hangsúlyozta: mindig egy karnyújtásnyira lesznek, ha szükség van rájuk. Gyurcsány Ferenc pedig úgy fogalmazott, hogy a mostani beszélgetésen Orbán Viktor "konstruktív és együttműködő" volt.

A vita közben Gyurcsány Ferenc felvettte, hogy a Fidesz hatalomra kerülése esetén bevezetné az egykulcsos adórendszert. Erre Orbán Viktor a következőképpen reagált:

"Én igyekezni szoktam, és most is igyekszem nem adni olyasmit az ön szájába, amit nem mondott. Esetleg, ha ön ezt megtenné, megtisztelne vele. Ugyanis sehol nem mondtam azt, hogy az egykulcsos adó híve vagyok. Az ellenkezőjét mondtam. Azt mondtam, hogy Magyarország számára lassan úgy merül fel a kérdés, hogy el tudja-e kerülni az egykulcsos rendszer bevezetését, aminek egyébként nem vagyok híve."

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

No comment.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.